Asociaţia de Turism Gaşka București organizează în perioada 15 - 17 iulie 2016, în Munţii Bucegi, cea de-a treia ediţie a concursului de turism sportiv "Trofeul Munţilor". Competiţia, pe echipe, este a treia etapă din acest an în cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv – Ştafeta Munţilor.
Startul în următoarele probe se va da în comuna Bran, judeţul Braşov: raid montan (parcurgerea într-un anumit interval de timp a unui traseu montan din zonă); orientare turistică; escaladă; cultural; probe surpriză.
Câştigătorii concursului vor primi premii constând în: diplome, cupe, medalii, tricouri şi echipament montan.
Participarea este gratuită
La concurs poate lua parte oricine, participarea fiind gratuită. Înscrierea, pe echipe şi pe categorii de concurs, se poate face până în ziua începerii competiţiei, la cortul organizatorilor, înaintea şedinţei tehnice, iar participarea se face pe propria răspundere. Regulamentul concursului poate fi găsit pe www.stafetamuntilor.ro.
Cănăvoiu Alexandru, de la Asociația Drumeții Montane, contactat de DC News, a oferit mai multe detalii despre acest concurs.
"Oricine poate să participe la competiție. Sunt mai multe categorii: open, veteran, elite, feminin, juniori și family. În funcție de experiență, îți alegi una dintre categorii. Dacă ai până în 18 ani poți alege categoria 'juniori'", ne-a spus Cănăvoiu Alexandru.
"Din 2012 se organizează concursul. Nu există probe subiective; nici atunci nu au fost și nici acum nu sunt, cât faci atât câștigi. Dacă alergi, dacă faci toate problele bine, ieși pe primul loc. Înainte ne strângeam circa 200 de oameni, acum ne strângem cam 500 - 600. Numărul participanților a crescut", ne-a mai zis Cănăvoiu Alexandru.
"Mai sunt și oameni revoltați pentru că s-a făcut campionatul. De ce? Pentru că unora nu le convine că participarea este GRATUITĂ. Unii fac concursuri gratuit și alții cer bani. Cam asta e. Sunt mulți cârcotași, dar îi ignorăm. Vii cu familia, faci o plimbare în natură, înveți o orientare, înveți escaladă, explorezi natura, iar costurile sunt minime. Îți iei 2-3 conserve și ai un weekend-ul foarte frumos alături de 500-600 de oameni. Plus că seara este cu specific cultural: cei mai curajoși dintre participanți fac piese de teatru, recită poezii, cântă la chitară. Aici vei găsi doar oameni minunați care iubesc muntele și doresc să schimbe ceva, adică să ne educăm într-un spirit eco. Să facem mai mult sport, să lăsăm calculatoarele și orașele", a adăugat Alexandru.
Scopul concursului: promovarea turismului, a posibilităţilor sănătoase de petrecere a timpului liber şi a importanţei protecţiei mediului
Asociaţia de Turism Gaşka reuneşte membri cu exprienţă în turismul montan şi are ca scop promovarea turismului, a posibilităţilor sănătoase de petrecere a timpului liber şi, nu în ultimul rând, a importanţei protecţiei mediului. Prin acest eveniment se doreşte dezvoltarea turismului în zona aleasă, atragerea unui număr cât mai mare de tineri către acest gen de activităţi şi sensibilizarea participanţilor şi publicului asupra protecţiei mediului.
[citeste si]
Prin cea de-a treia ediţie, se dorește ca această competiţie să se pastreze în calendarul celor mai puternice concursuri de turism sportiv desfăşurate anual în România şi să atragă la start un număr din ce în ce mai mare de participanţi.
Eveniment susţinut de: CCR Logistics System, Green Global Future, Redis Nutriţie, Summermag, Cofetăria Alice, ETC Internaţional, Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, Primăria Bran, Parcul Natural Bucegi, Serviciul Salvamont Bran, Marketing România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu