Mai multe simulări computerizate realizate de o echipă de cercetători din Australia arată că omul din viitor ar putea avea branhii, dinţii mai mici şi două sau mai multe straturi de pleoape în plus.
Schimbările climatice și impactul noilor tehnologii asupra stilului de viață ar putea modifica felul în care oamenii vor arăta în viitorul îndepărtat, arată un studiu de specialitate. Mai multe simulări au dezvăluit cum se va schimba corpul uman odată cu trecerea timpului. Iată cum ar putea să arate urmașii noștri în viitorul îndepărtat.
Antropologii cred că dinții oamenilor vor fi tot mai mici şi mai îngropaţi în gingii în următorii 10-20 de ani. Asta pentru că nu va mai fi nevoie de dinți mari și puternici pentru fragmentarea hranei. Un motiv ar fi acela că cei mai mulţi vor prefera să devină vegetarieni, să mănânce alimente uşor masticabile iar astfel dantura nu va mai fi solicitată. În plus, pe lângă micşorarea danturii, maxilarul ar putea deveni și mai mic iar bărbia mai puţin proeminentă.
Munca în fața calculatorului va modifica felul în care oamenii vor arăta. O simulare arată că, în viitor, oamenii vor avea al doilea set de pleoape care ar avea rolul să filtreze lumina albastră a ecranelor.
Inclusiv mâinile vor suferi modificări. După ani de zile în care oamenii au folosit în mod constant smartphone-urile, cotul se va îndoi la un unghi de 90 de grade, iar palmele vor arăta precum ghearele animalelor, prezic oamenii de știință.
Odată cu schimbările climatice, trupurile oamenilor se vor adapta şi la viața subacvatică. Cel puțin asta consideră un profesor universitar, pe nume Matthew Skinner, care spune că, în viitor, oamenii vor avea picioare, degete și palme mai mari decât cele din prezent, ceea ce ar putea fi util pentru viața sub apă, dacă nivelul mării va crește şi se vor produce inundaţii pe întreaga planetă. Acesta mai crede că branhiile ar reduce aportul de oxigen în plămâni şi, ca atare, cutia toracică se va micşora în timp, potrivit Mind Matters.
Toate aceste modificări la nivelul corpului depind, în mare parte, de modificările climatice din viitor, de hrana de peste zeci de ani dar şi de alţi factori genetici care ar putea dicta o parte din transformările amintite mai sus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu