Cu cât se vinde un vot la alegerile din Bulgaria. Ministerul de interne a dat suma exactă

Fotografie de la Nadejda Bostanova, Pexels
Fotografie de la Nadejda Bostanova, Pexels

Ministerul de interne de la Sofia a dat preţul exact al unui vot la alegeri. 

Preţul unui vot cumpărat este acum de aproximativ 100 de leva (circa 50 de euro), a declarat pentru Nova TV secretarul general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne de la Sofia, Stanimir Stanev. La alegerile anterioare au fost menţionate sume diferite, dar cel mai des a fost vehiculată suma de 50 de leva per vot. Inflaţia ridicată a afectat, se pare, şi această piaţă.

Ofiţerul superior de poliţie a vorbit şi despre una dintre cele mai frecvent utilizate scheme pentru cumpărarea în masă de voturi - firme care sunt apropiate de primării şi care au atribuite diferite activităţi de construcţii, generează profit şi o parte din acesta este alocat pentru cumpărarea de voturi. Majoritatea primăriilor din Bulgaria sunt controlate de GERB şi Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi.

Poliţia a întreprins acţiuni împotriva cumpărării de voturi, din data de 19 august, susţine Stanev. Până în prezent, sunt înregistrate 449 de infracţiuni, au fost deschise 194 de dosare penale. Joi va fi lansată operaţiunea naţională care are legătură directă cu alegerile parlamentare. În urmă cu o săptămână, liderii listelor Partidului Socialist Bulgar din nord-vestul Bulgariei au trimis o scrisoare deschisă ministrului afacerilor interne, Ivan Demerjhiev, în legătură cu cumpărarea de voturi. Ei susţin că există dovezi "de pregătire brutală, neascunsă şi evientă a listelor electorale, distribuire a banilor şi "distribuire a teritoriilor".

Scrisoarea semnalează că, în ciuda sesizării structurilor regionale ale MAI din Bulgaria, există date "cu privire la o inadmisibilă inacţiune până în prezent în cazul acţiunilor ilegale vizibile şi publice de cumpărare de voturi pentru anumite partide - pe teritoriul regiunilor menţionate - acestea sunt GERB şi Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi", scrie Rador.

Protest pro-Putin și pro-război în Bulgaria, țară membră UE și NATO. Manifestanții s-au declarat chiar și în favoarea unui război nuclear

Rusofilii bulgari s-au adunat în apropierea orașului central Kalofer pentru a-și arăta sprijinul față de președintele rus Vladimir Putin, fluturând steaguri cu simbolul „Z” pictat pe vehiculele militare ruse.

Statul balcanic – membru al UE și NATO cu legături istorice strânse cu Rusia – are încă mulți cetățeni nostalgici pentru fostul regim comunist.

Hristo Ganev, un șofer în vârstă de 60 de ani care a participat la miting, a declarat pentru AFP că e de părere că afirmația lui Putin că războiul este necesar. El a spus că este chiar în favoarea unui război nuclear „dacă acesta este prețul de plătit pentru a te elibera de dominația americană”, conform Al Jazeera.

SUA îl avertizează pe Putin asupra 'consecinţelor catastrofale' pe care le-ar avea utilizarea armelor nucleare în Ucraina

SUA vor răspunde decisiv oricărei utilizări de către Rusia a armelor nucleare împotriva Ucrainei şi au transmis Moscovei explicit că se va confrunta cu 'consecinţe catastrofale', a declarat duminică Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al Casei Albe, relatează Reuters.

Afirmaţiile lui Sullivan reprezintă ultimul avertisment american după ameninţarea puţin voalată făcută miercuri de preşedintele rus Vladimir Putin, în discursul în care a anunţat prima mobilizare din Rusia în vreme de război de după Al Doilea Război Mondial.

'Dacă Rusia depăşeşte limita, vor exista consecinţe catastrofale pentru Rusia', a declarat Sullivan în cadrul emisiunii 'Meet the Press' al NBC.

Sullivan nu a descris natura răspunsului planificat al SUA în comentariile sale de duminică, dar a precizat că SUA au explicat în privat 'în mod clar în detaliu exact ce ar însemna acest lucru'. Sullivan a spus că SUA au fost în contact direct frecvent cu Rusia, inclusiv în ultimele zile pentru a discuta situaţia din Ucraina şi acţiunile şi ameninţările lui Putin. După regresele suferite pe câmpul de luptă, Putin mobilizează 300.000 de militari, ameninţând în acelaşi timp să folosească 'toate mijloacele disponibile' pentru a proteja Rusia. 'Nu este o cacialma', a spus Putin, în ceea ce lumea a perceput o ameninţare cu utilizarea armelor nucleare. 'Putin rămâne hotărât să elimine poporul ucrainean, despre care nu crede că are dreptul să existe. Aşa că va continua să încerce şi noi trebuie să continuăm să venim cu arme, muniţie, informaţii şi tot sprijinul pe care îl putem furniza', a spus Sullivan duminică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel