Un consilier al fostului primar al Sectorului 1 Bucureşti, Andrei Chiliman, este audiat, miercuri, la sediul DNA Ploieşti.
El fiind suspectat de luare de mită, au afirmat surse apropiate anchetei.
Potrivit acestora, Robert Grigorescu, consilier al lui Andrei Chiliman, este cercetat pentru că ar fi luat mită în schimbul atribuirii unor contracte cu Primăria Sectorului 1, transmite Agerpres.
Numele lui Grigorescu apare în documente ale DNA Ploieşti din dosarul în care Chiliman este urmărit penal de DNA Ploieşti pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.
Fostul primar este cercetat în dosar alături de Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) şi Ion Brad (consilier local).
Potrivit DNA, începând cu anul 2004, după alegerile locale, la iniţiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infracţional organizat, din care mai făceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu şi Ion Brad, ce a avut drept scop comiterea unor fapte de corupţie, care să genereze obţinerea unor comisioane cuprinse între 10% şi 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.
Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita şi încasa comisioanele şi dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu şi Ion Brad derulau activităţi de determinare a plăţii comisioanelor şi de încasare a acestora, iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societăţilor agreate în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor şi, ulterior, pe parcursul derulării acestora, arată procurorii.
Conform acestora, banii primiţi de la reprezentanţii societăţilor comerciale au fost împărţiţi în următoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad; 10% PNL - filiala Sector 1.
Robert Grigorescu este acuzat de procurorii DNA Ploieşti că ar fi luat mită în valoare de aproximativ 1,4 milioane lei în schimbul atribuirii şi a derulării în bune condiţii a unor contracte de lucrări cu primăria de sector.
DNA mai arată că diferenţa de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcţionarilor care au sprijinit, în diferite modalităţi, la derularea activităţilor ilicite.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu