Confortul societăţii ''sedează sufletul'', transmite Papa Francisc. Înaltul Pontif a făcut referire și la moartea lui Benedict


Confortul societăţii ''sedează sufletul'', transmite Papa Francisc. Înaltul Pontif a făcut referire și la moartea lui Benedict
Confortul societăţii ''sedează sufletul'', transmite Papa Francisc. Înaltul Pontif a făcut referire și la moartea lui Benedict

În opinia Papei Francisc, confortul societăţii moderne este nociv.

 

 

Papa Francisc a criticat vineri, cu prilejul liturghiei Epifaniei Domnului, confortul societăţii moderne, care, în opinia suveranului Pontif, este nociv, informează DPA.

În fiecare zi, atmosfera în care trăim oferă 'sedative pentru suflet', a spus suveranul Pontif vineri, cu prilejul celebrării liturghiei Epifaniei Domnului, în bazilica Sfântul Petru din Roma.

Papa Francisc a enumerat consumerismul, seducţiile plăcerii, dezbaterile, precum şi idolatria bunăstării.

Toate par să ne spună Nu gândi prea mult, lasă lucrurile aşa cum sunt, bucură-te de viaţă!, a mai spus papa Francisc. Oamenii ar trebui în schimb să-şi pună întrebări şi să accepte lucrurile surprinzătoare şi imprevizibile.

În cuvântarea sa, papa Francisc a inclus şi un fragment dintr-o omilie rostită de predecesorul său, papa emerit Benedict al XVI-lea, care a fost înmormântat joi în bazilica Sfântul Petru, scrie Agerpres. 

Papa Francisc începe o nouă fază a pontificatului, după decesul papei emerit Benedict al XVI-lea.

Odată cu decesul papei emerit Benedict al XVI-lea, papa Francisc începe o nouă fază a pontificatului, fără umbra predecesorului său, o perioadă în care speculaţiile referitoare la abdicarea sa, dar şi opoziţia faţă de reformele sale, s-ar putea dubla în intensitate, relatează miercuri AFP.

Pentru prima dată de la alegerea sa în 2013, Jorge Bergoglio se află la conducerea Bisericii Catolice şi a 1,3 miliarde de credincioşi fără a avea alături un alt bărbat în veşminte albe. Până acum, prezenţa la Vatican a teologului german - care a surprins întreaga lume renunţând la pontificat - a suscitat tulburări, alimentând saga celor "doi papi" cu viziuni divergente.

"Este sfârşitul unei ambiguităţi, a unei epoci în care Benedict al XVI-lea ar fi putut fi instrumentalizat de oponenţii lui Francisc pentru a servi drept standard" pentru cauza lor, a rezumat pentru AFP vaticanistul italian Marco Politi.

În pofida relaţiilor cordiale dintre cei doi, "prezenţa lui Ratzinger, cu viziunea sa doctrinară conservatoare asupra Bisericii şi statura sa intelectuală, a reprezentat într-adevăr o sursă de tensiune în timpul pontificatului papei Francisc, cu o linie pastorală foarte deschisă", a adaugat Politi.

pi; acum, demisia este o posibilitate reală", chiar dacă "starea sa de sănătate nu-l împiedică pentru moment să-şi continue misiunea", a afirmat Politi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel