CFR rămâne în spatele Europei. Noile generații de trenuri din Occident țintesc să atragă pasagerii obișnuiți ai avioanelor, în timp ce românii sunt umiliți în garnituri ruginite

CFR rămâne în spatele Europei. Noile generații de trenuri din Occident țintesc să atragă pasagerii obișnuiți ai avioanelor, în timp ce românii sunt umiliți în garnituri ruginite
CFR rămâne în spatele Europei. Noile generații de trenuri din Occident țintesc să atragă pasagerii obișnuiți ai avioanelor, în timp ce românii sunt umiliți în garnituri ruginite

Căile ferate naționale austriece dezvăluie designul trenurilor NightJet care urmează să intre în funcțiune din vara viitoare. Prin comparație, garniturile CFR-ului arată desprinse din altă epocă.

De la cușete confortabile, uși glisante, iluminare ambientală, până la la scaune curbate, o nouă generație de trenuri de noapte concepute pentru a maximiza confortul și intimitatea pasagerilor vor circula prin Europa de anul viitor.

NightJet, divizia de cușete a căii ferate naționale din Austria, ÖBB – considerată unul dintre pionierii mondiali în călătoriile cu trenul de noapte – a dezvăluit interiorul noilor sale vagoane săptămâna aceasta.

Jurnaliștii de travel și pasionații de căi ferate, invitați la Viena pentru a inspecta trenurile, au spus că au potențialul de a da un nou impuls industriei, într-un moment al unor provocări uriașe, cum ar fi criza energetică și urgența climatică.

Designul vagoanelor se concentrează pe dorințele pasagerilor pentru mai multă intimitate și siguranță, incuzând cabine cu uși care se pot încuia și obloane glisante pentru a permite conversația între cabine, atunci când se dorește. Alte facilități moderne includ conexiune wireless gratuită, puncte de alimentare, iluminare reglabilă și zone de relaxare.

Rutele NightJets sunt de așteptat să parcurgă orașe precum Viena, Budapesta, Berlin, Milano, Roma și Zurich.

Primul dintre cele 33 de trenuri NightJet, în care ÖBB a investit 700 de milioane de euro, va fi lansat în vara viitoare, iar flota va fi lansată complet până în 2025.

Fiecare are șapte vagoane, dintre care două vagoane cu scaune, două vagoane de dormit cu compartimente pentru două persoane și trei vagoane cu „apartamente” pentru patru persoane, precum și mini cabine pentru călătorii individuali.

Fiecare tren este capabil să transporte 254 de pasageri, mai mare decât capacitatea majorității avioanelor pe distanțe scurte și va putea călători cu până la 230 km/h.

NightJet a promis că prețurile sale vor fi competitive cu cele ale companiilor aeriene, cu bilete de vagon de dormit disponibile între 50 și 100 de euro. S-a transmis că vagoanele vor oferi accesibilitate pentru persoanele imobilizate în scaune cu rotile.

„O călătorie cu un NightJet este de 50 de ori mai ecologică decât aceeași călătorie cu avionul”, a declarat ministrul austriac al Mediului, Leonore Gewessler.

PUTEȚI VEDEA IMAGINI CU NOILE CUȘETE AICI!

Peisajul oferit de CFR: Întârzieri de sute de minute și garnituri antice

Doar într-o singură zi, luna trecută, trei trenuri au înregistrat întârzieri de până la 120 de minute.

Circulaţia trenurilor IR 75 Curtici - Braşov, IR 1765 Timişoara Nord - Iaşi şi R 2046 Arad - Simeria era afectată.

Circulaţia trenurilor IR 75 Curtici - Braşov, IR 1765 Timişoara Nord - Iaşi şi R 2046 Arad - Simeria a fost afectată din cauza lipsei tensiunii de alimentare în linia de contact pe relaţia Radna - Varadina, iar întârzierile la destinaţie au fost între 80 şi 120 minute, potrivit CFR Călători, într-un comunicat postat pe site-ul companiei.

Operatorul de transport feroviar de călători oferea asigurări că echipele de intervenţie ale CFR SA lucrează pentru remedierea situaţiei apărute. „Încă din momentul avizării, după producerea deranjamentului, CFR Călători a pus la dispoziţia managerului de infrastructură, CFR SA, locomotivă diesel pentru a se putea tranzita zona afectată. Echipele de intervenţie ale CFR SA lucrează pentru remedierea situaţiei apărute' se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, exista posibilitatea, în momentul emiterii comunicatului, să se înregistreze întârzieri suplimentare în circulaţia trenurilor de călători care străbateau această zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel