Cercetătorii au descoperit noi informații despre găurile negre. Acestea confirmă predicțiile lui Stephen Hawking.
Având în vedere că primele detectări directe care confirmă existența găurilor negre au avut loc abia în acest secol, umanitatea nu cunoaște foarte multe lucruri despre aceste misterioase obiecte cosmice.
În timp ce callculau ecuații ecuații pentru corecțiile cuantice ale gravitației pentru entropia unei găuri negre, niște fizicieni au descoperit că găurile negre exercită presiune asupra spațiului din jurul lor.
Nu prea multă presiune, cu siguranță - dar este o constatare care este fascinantă în concordanță cu predicția lui Stephen Hawking că găurile negre emit radiații și, prin urmare, nu numai că au o temperatură, dar se micșorează lent în timp, în absența acreției.
„Constatarea noastră că găurile negre Schwarzschild au o presiune și o temperatură este și mai interesantă, având în vedere că a fost o surpriză totală”, a spus fizicianul și astronomul Xavier Calmet de la Universitatea din Sussex din Marea Britanie.
„Dacă luați în considerare găurile negre în cadrul relativității generale, se poate arăta că au o singularitate în centrele lor, în care legile fizicii așa cum le cunoaștem trebuie să se descompună. Se speră că atunci când teoria cuantică a câmpului este încorporată în relativitatea generală, am putea găsi o nouă descriere a găurilor negre", a mai precizat acesta.
Când au făcut descoperirea, Calmet și colegul său, fizicianul și astronomul Folkert Kuipers, de la Universitatea din Sussex, făceau calcule folosind teoria cuantică a câmpului pentru a încerca să sondeze orizontul de evenimente al unei găuri negre.
Mai exact, ei încercau să înțeleagă fluctuațiile la orizontul evenimentelor unei găuri negre care îi corectează entropia, o măsură a progresiei de la ordine la dezordine.
În timp ce efectuau aceste calcule, Calmet și Kuipers continuau să treacă peste o cifră suplimentară care apărea în ecuațiile lor, dar a durat ceva timp ca să recunoască ceea ce priveau - presiunea.
"Momentul în care ne-am dat seama că misterul rezultat în ecuațiile noastre ne spunea că gaura neagră pe care o studiam avea o presiune, a fost exaltant", a spus Kuipers.
Nu este clar ce cauzează presiunea și, conform calculelor echipei, este foarte mic. Mai mult, este negativ - exprimat ca -2E-46bar pentru o gaură neagră, masa Soarelui, în comparație cu 1 barul Pământului la nivelul mării.
Acest lucru este în concordanță cu predicția lui Hawking, deși în acest moment este imposibil să se determine relația presiunii negative cu radiația Hawking sau chiar dacă cele două fenomene sunt legate, scrie ScienceAlert.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu