Cele şase semne care arată că un copil ar putea fi victimă pe internet

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Poliţiştii din Argeş au dat startul unei campanii de informare privind agresiunea pe internet, fenomen al căror victime sunt în special copiii. 

Potrivit poliţiştilor argeşeni, citaţi de Adevărul, comportamentul copilului trebuie să le ridice părinţilor semne de întrebare mai ales când:

- petrece perioade foarte mari de timp singur pe internet, în special noaptea;

- începe să cheltuiască sume de bani mai mari decât cele puse la dispoziţie sau, din contră, solicită, în mod nejustificat, astfel de sume;

- găsiţi materiale pornografice în calculatorul/laptop-ul/tableta/telefonul copilului;

- copilul primeşte telefoane de la persoane necunoscute ori sună astfel de persoane şi se fereşte de părinţi când vorbeşte;

- are tendinţe de izolare faţă de familie şi prietenii apropiaţi;

-  foloseşte conturi de internet (mail, reţele de socializare) care nu îi aparţin sau altele decât cele pe care le cunosc părinţii.

Poliţiştii, reguli pentru copii ca să nu devină victime online 

- Nu spune parola de la e-mail-ul tău altor persoane în afara părinţilor; dacă le comunici această parolă prietenilor sau altor persoane, acestea pot trimite mesaje jignitoare în numele tău sau pot intra pe siteuri interzise;

- Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le cunoaşteţi în realitate. Nu accepta niciodată să te întâlneşti direct cu o persoană pe care ai cunoscut-o pe Internet; oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt şi astfel poţi deveni victima traficului de persoane şi a altor întâmplări tragice. Nu folosi telefonul personal pentru a suna pe cineva cunoscut pe Internet;

- Manifestaţi atenţie în utilizarea reţelelor de socializare. Este de preferat să restricţionaţi accesul la acestea, astfel încât să poată fi vizualizate doar de către prieteni. Poliţiştii le mai recomandă puştilor să evite postarea pe Internet a fotografiilor cu propria persoană sau cu familia, pentru că, odată ajunse la cunoştinţa oricui navighează pe Internet; ele pot fi folosite pentru a le face rău lor sau celor apropiaţi.

În plus, copiii trebuie să ştie că nu tot ceea ce citesc sau văd pe Internet este adevărat: informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, adult sau copil, multe din ele fiind neverificate sau eronate. Mai mult, poliţiştii atrag atenţia că fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată.

Psihologul Radu Leca, avertisment: Copiii au ajuns să trăiască în online 

"Jucatul pe Play Station sau pe Xbox, dacă există, indiferent de jocuri sau de conotaţia lor, atât timp cât respectă vârsta minorului, se realizează doar sub formă de răsplată. Ştiu că pare retro ce spun eu, dar majoritatea copiilor care ajung la mine profund tulburaţi au început, din păcate, să locuiască în mediul virtual. Au între 8 şi 12 ore de joacă online. Nu e o soluţie spaţiul online. Este un autosabotaj şi o sabotare evidentă a familiei", a transmis Radu Leca. 

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel