EXCLUSIV  Ce nu știai despre îndepărtarea tatuajelor. Prof. dr. Ioan Lascăr: Cum pot fi eliminate, de fapt / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @vershinin89
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @vershinin89

Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, a fost invitat la interviurile DC News și DC Medical unde a vorbit despre îndepărtarea tatuajelor. 

Unii oameni ajung, la un moment dat, să nu-și mai dorească un tatuaj pe care îl au și vor să scape de el. Există mai multe motive pentru care cineva ar putea dori să-și elimine un tatuaj, însă cei mai mulți își fac tatuaje pe care le regretă ulterior, din diverse motive. Fie că tatuajul a fost realizat impulsiv, fie că nu a fost bine executat, fie că pur și simplu nu mai reflectă valorile sau personalitatea actuală, eliminarea lui poate fi o modalitate de a se elibera de o povară emoțională.

Întrebat cum pot fi eliminate tatuajele, prof. dr. Ioan Lascăr a explicat că procedura este realizată în funcție de dimensiunea tatuajului. Pentru cele mici pot fi folosite diverse artificii care însă vor lăsa cicatrici pe piele. 

„Atunci când vorbim de tatuaje de dimensiuni nu foarte importante, putem folosi diferite artificii, plastii locale care să permită să îndepărtăm tatuajul, însă cu prețul unor cicatrici.

Atunci când tatuajele sunt însă foarte mari și se dorește îndepărtarea lor, soluțiile sunt destul de costisitoare, din punct de vedere estetic, în sensul că ar trebui să le îndepărtăm și să le înlocuim cu transplant de piele.”, a spus prof. dr. Ioan Lascăr. 

 

Cum ajută laserul 

Prof. dr. Ioan Lascăr a explicat că, deși laserul ajută la îndepărtarea tatuajelor, acesta nu elimină complet cicatricile. Procedura laser implică utilizarea unei energii înalte, echivalentă cu o arsură, care lasă în urmă o cicatrice, chiar dacă este mai discretă. Pentru tatuajele foarte mari, singura soluție este o procedură chirurgicală semnificativă, cum ar fi autotransplantul de piele, care însă nu oferă un rezultat estetic favorabil.

„Laserul ajută, dar tot rămân niște cicatrici care sugerează, într-o bună măsură, ceea ce au încercat să acopere. Rămâne o linie cicatriceală. Deci laserul, conform tradiției clasice, ar fi o procedură care nu lasă cicatrici sau îndepărtează cicatricile, dar nu este o abordare corectă pentru că laserul este utilizarea unei energii înalte, este echivalentul unei arsuri, este un transfer termic care este efectuat la diferite adâncimi ale pielii.

Rezultatul este însă tot o cicatrice, mai mult sau mai mai puțin discretă, care poate satisface într-o oarecare măsură, dar îndepărtarea, rezolvarea radicală pentru tatuajele foarte mari este posibilă doar cu o procedură chirurgicală semnificativă, adică înlocuirea cu autotransplant de piele, ceea ce, din punct de vedere estetic, înseamnă un rezultat nefavorabil.", a spus prof. dr. Ioan Lascăr la interviurile DC News și DC Medical. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel