Cu coajă sau fără? Iată cum e mai sănătos să mănânci merele

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

În dietetică şi nutriţie, merele sunt extrem de populare, deşi există îndoieli cu privire la coaja lor, care poate să fi fost tratată cu unele substanţe pentru a se păstra timp îndelungat. 
 

În orice caz, acest fruct minunat conţine multe elemente utile, iar o mare parte dintre ele sunt concentrate tocmai în coajă. De exemplu, antioxidantul quercitina, care susţine sănătatea ţesuturilor creierului şi este asociat cu scăderea riscului de dezvoltare a Alzheimerului şi altor procese degenerative.

În plus, acest antioxidant protejează împotriva atacurilor de cord. Coaja de măr conţine substanţe care suprimă dezvoltarea celulelor canceroase şi au activitate antibacteriană şi antiinflamatorie, dar şi vitaminele A, E, K, acid folic, tartric, ascorbic şi ursolic.

De asemenea, este bogată în pectine, calciu, potasiu, fosfor, sodiu, zinc, cupru, fier, zaharoză şi magneziu. Ajută la normalizarea digestiei, scade colesterolul, întăreşte pereţii vasculari, are efect antitumoral. În coaja mărului există polifenoli, care au un efect direct asupra procesului de asimilare a glucidelor, precum şi asupra producţiei de insulină de către pancreas şi menţinerea concentraţiei de zahăr.

Este indicat ca merele să fie înmuiate în apă caldă timp de o oră, dacă sunt consumate cu coajă, apoi spălate bine şi să uscate cu un prosop. Dar coaja de măr poate fi dăunătoare în ulcerul peptic, deoarece irită mucoasa stomacului, în acest caz, merele putând fi coapte, informează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel