Carantina din China a dus la scăderea poluării

Imagini incredibile din satelit arată cum poluarea s-a curățat semnificativ în China, deoarece focarul de coronavirus îi menține pe oameni în interior, iar fabricile sunt obligate să se închidă, transmite dailymail.

NASA și Agenția Spațială Europeană au utilizat sateliții de monitorizare a poluării pentru a urmări scăderea nivelului de dioxid de azot în ultimele două luni. Diferența de concentrație a dioxidului de azot este dezvăluită în două hărți prezentate de agențiile spațiale.

Primele imagini arată concentrații mari de gaze peste Beijing și Shanghai în primele trei săptămâni ale lunii ianuarie, înainte de a fi impusă carantina.

O a doua hartă, din ultimele trei săptămâni din februarie, dezvăluie o diferență uluitoare cu aproape niciun nor de dioxid de azot după ce China a impus carantina în Wuhan și în alte orașe din provincia Hubei, în încercarea de a controla răspândirea virusului.

Oamenii de știință au observat pentru prima dată această diferență în jurul orașului Wuhan, epicentrul virusului, după ce autoritățile chineze au închis transportul în și în afara orașului, precum și au închis întreprinderile.

Dioxidul de azot este un gaz nociv care este eliberat în timpul arderii combustibilului emis de mașini, centrale electrice și instalații industriale. Se formează atunci când combustibilii fosili, cum ar fi cărbunele, gazul sau motorina sunt arși la temperaturi ridicate și pot provoca o serie de efecte nocive asupra plămânilor, inclusiv inflamația crescută a căilor respiratorii și un risc mai mare de crize de astm.

Fei Liu, cercetător al calității aerului de la Centrul de zbor spațial Goddard al NASA, a declarat: „Este prima dată când am văzut o scădere atât de mare pe o suprafață atât de largă pentru un eveniment specific.”

Scăderea dioxidului de azot a coincis și cu sărbătorile de Anul Nou Lunar în China, când întreprinderile s-au închis din ultima săptămână a lunii ianuarie și până la începutul lunii februarie pentru a sărbători festivalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel