Cactuşii tip furcă din Arizona, Saguaro, în pericol din cauza temperaturilor excesive

Fotografie de la Sini, Pexels
Fotografie de la Sini, Pexels

Cactuşii Saguaro sunt în pericol din cauza caniculei. 

Cactuşii Saguaro din Arizona, un simbol al Vestului american, se înclină, îşi pierd din braţe, iar în unele cazuri se prăbuşesc pe fondul temperaturilor record înregistrate în acest stat, a precizat marţi un om de ştiinţă, relatează Reuters.

Ploile musonice estivale, esenţiale pentru cactuşi, nu s-au înregistrat încă, ceea ce pune la încercare abilitatea acestor plante gigantice de a supravieţui în sălbăticie, dar şi în oraşe, după ce, timp de 25 de zile, s-au înregistrat temperaturi de peste 43 de grade Celsius în Phoenix, a precizat Tania Hernandez.

"Sunt plante adaptate căldurii, dar la un moment dat, trebuie să se diminueze căldura şi să vină apa", a spus Hernandez, cercetător în cadrul Desert Botanical Garden, care se întinde pe o suprafaţă de 57 de hectare şi deţine două treimi din toate speciile de cactuşi, inclusiv Saguaro, care pot depăşi 12 metri în înălţime.

Specialiştii în fiziologia plantelor de la grădina botanică din Phoenix studiază cantitatea maximă de căldură pe care o pot suporta cactuşii. Până recent, mulţi specialişti erau de părere că aceste plante sunt perfect adaptate la temperaturi ridicate şi la secetă. Valul de caniculă din Arizona pune la încercare această ipoteză.

Cactuşii au nevoie să se răcorească pe perioada nopţii sau cu ajutorul ploii sau al ceţii. În absenţa acestor fenomene, plantele suferă daune interne. Plantele care suferă în prezent din cauza căldurii prelungite şi excesive vor muri peste luni sau ani, a precizat Hernandez.

Cactuşii din Phoenix sunt subiecţi adecvaţi cercetării, întrucât oraşul este o insulă de căldură, imitând temperaturile ridicate pe care plantele din sălbăticie le-ar putea înfrunta odată cu schimbările climatice viitoare, a precizat Hernandez, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel