Britanicii au creat un embrion ”sintetic” cu creier și inimă care bate

Fotografie ilustrativă de la THIS IS  ZUN: Pexels
Fotografie ilustrativă de la THIS IS ZUN: Pexels

Un embrion „sintetic” cu creier și inimă care bate a fost creat de oamenii de știință britanici.

Embrionul prezintă caracteristicile tuturor organelor corpului, inclusiv tuburile neurale și intestinale care protejează coloana vertebrală și intestinele în curs de dezvoltare. ”Se spera ca acest lucru ar putea rezolva criza deficitului de donatori și ar putea preveni avorturile spontane.

De asemenea, va reduce experimentarea pe animale. Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au folosit o combinație de celule stem de la șoareci - fără ovule sau spermatozoizi fertilizați, potrivit Newsweek.

Autorul principal, profesorul Magdalena Zernicka-Goetz, a spus: ”Modelul nostru de embrion de șoarece nu numai că dezvoltă un creier, ci și o inimă care bate, toate componentele care formează corpul. Este de necrezut că am ajuns până aici. A fost visul comunității noastre de ani de zile și obiectivul principal al muncii noastre timp de un deceniu și, în sfârșit, am reușit.”

Cercetătorii au imitat procesele naturale în laborator, ghidând trei tipuri de celule stem găsite în dezvoltarea timpurie a mamiferelor până la punctul în care acestea încep să interacționeze. Modelul copiază etapele dezvoltării naturale a embrionilor de șoareci care au loc până la opt zile și jumătate după fertilizare.

În ultimul deceniu, grupul lui Zernicka-Goetz a studiat aceste etape inițiale pentru a înțelege de ce sarcinile pot merge prost.

Ea a spus: ”Modelul de embrion cu celule stem este important pentru că ne oferă accesibilitate la structura în curs de dezvoltare într-un stadiu care ne este ascuns în mod normal datorită implantării embrionului mic în pântecele mamei. Această accesibilitate ne permite să manipulăm genele pentru a înțelege rolurile lor de dezvoltare într-un sistem experimental model”.

Cercetătorii au reușit dezvoltarea embrionului lor sintetic prin împletirea diferitelor celule stem cultivate.

Zernicka-Goetz a spus: ”Această perioadă a vieții umane este atât de misterioasă, așa că pentru a putea vedea cum se întâmplă într-un vas – pentru a avea acces la aceste celule stem individuale, pentru a înțelege de ce atât de multe sarcini eșuează și cum am putea fi capabili pentru a preveni acest lucru – este destul de special. Ne-am uitat la dialogul care trebuie să aibă loc între diferitele tipuri de celule stem la acel moment – ​​am arătat cum se întâmplă și cum poate merge prost.”

 Citește și: 

Vaccin împotriva cancerului, descoperit în Italia: "Datele obţinute sunt foarte promiţătoare"

Vaccinul poate creşte eficacitatea medicamentelor utilizate în imunoterapie, informează joi ANSA. Descoperirea a fost realizată de cercetătorii în domeniul mecanismelor imuno-regulatoare de la Armenise-Harvard din cadrul Institutului Italian de Medicină Genomică (IIGM). Vaccinul foloseşte un virus ca un cal troian, au spus ei, instruind sistemul imunitar să recunoască celulele canceroase, scrie Agerpres. Echipa de cercetare are sediul la Fundaţia de Oncologie IRCCS din Piemont, la Candiolo, în apropiere de Torino.

"Datele obţinute în primele studii clinice sunt foarte promiţătoare"

Descoperirea a fost descrisă într-o lucrare publicată în jurnalul Science Translational Medicine. Cercetarea a fost realizată în colaborare cu compania italiano-elveţiană de biotehnologie Nouscom. Vaccinul s-a dovedit eficient, în asociere cu un medicament utilizat în imunoterapie, în cazul a 12 pacienţi cu un subtip de cancer de colon în faza metastatică.

"Consider că tehnica de realizare a acestor vaccinuri a fost dovedită în mod clar şi că datele obţinute în primele studii clinice sunt foarte promiţătoare", a declarat şefa de laborator de la Armenise-Harvard, Luigia Pace.

"Există acum o posibilitate concretă de a crea noi vaccinuri care vor fi eficiente împotriva multor alte tipuri de cancer", a adăugat cercetătoarea citată de ANSA... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel