Berea, pusă în pericol. Din lipsă de materii prime, fabricile au rămas fără sticle

Fotografie de la Ketut Subiyanto:Pexels
Fotografie de la Ketut Subiyanto:Pexels

Creșterea costurilor de producție și întreruperile lanțului de aprovizionare îi aduc în genunchi pe producătorii de bere belgieni.

Companii precum Berăria Huyghe din Flandra rămân fără sticle și conform declarațiilor acestea trebuie să se bazeze pe rezervele limitate care vin din Rusia pentru a satisface cererea.

Alain De Laet, CEO Brewery Huyghe: ”Este vorba despre sticlele de 33cl, sticle de tip APO. Este într-adevăr o mare problemă pentru noi, pentru că exportăm 87%. Deci sticlele alea nu se vor întoarce.”

Pedro Sacadura: ”În prezent, această fabrică de bere, cu 110 angajați, produce 250 de mii de hectolitri de bere pe an (1hL = 100L). Există însă temeri că cifra de afaceri ar putea scădea cu până la 20% dacă criza continuă pe tot parcursul verii”.

Potrivit Euronews, prețurile articolelor din sticlă au crescut vertiginos din cauza creșterii costurilor la energie, deoarece producătorii încearcă să mărească producția.

Trecerea la recipiente de aluminiu ar putea fi o soluție pentru mulți producători de bere, dar există și probleme globale cu aluminiul. Reprezentanții industriei berii spun că cele mai afectate de criză sunt  companiile mici.

Simon Spillane, Director pentru Afaceri Publice, Brewers of Europe: ”Cu siguranță, situația îi va afecta pe unii producători de bere mai mult decât pe alții. Acest lucru depinde cu adevărat de ambalaje. Cred că vor exista efecte de undă asupra prețurilor de consum. De asemenea, vreau să spun că unele companii ar putea fi nevoite să oprească producția”.

Aceasta este încă o lovitură pentru sectorul berii deja în declin în Europa. Pe tot continentul, fabricile de bere creează peste 2 milioane de locuri de muncă de-a lungul întregului lanț de producție. 

Citește și...

Europa în criză de ospătari: 900.000 de locuri de muncă vacante în restaurante și hoteluri

Punând cap la cap datele organizațiilor de ospitalitate și catering din principalele țări UE, reiese că în prezent există peste 900.000 de locuri de muncă vacante, din care două treimi doar în Franța și Italia.

Companiile transalpine sunt cele care se plâng de cea mai mare „gaură” în termeni absoluți: 361.000 conform unui sondaj recent al agenției de ocupare a forței de muncă franceză.

Franța, Italia și Spania cele mai afectate de lipsa de personal

Guvernul francez încearcă în comun acord cu angajatorii, să rezolve această problemă, iar ca o primă măsură s-a decis o creștere a salariilor în sectorul turismului.

În Provence, un fond de 1 milion de euro a fost alocat pentru formarea personalului turistic.

În Italia, deficitul se ridică la 300 de mii de angajați, iar executivul, conform celor reieșite în aceste ore, evaluează un mecanism de conciliere a veniturilor cetățeniei cu munca sezonieră. 

Potrivit unui articol scris de Europa Today, pe a treia treaptă a podiumului din cauza lipsei de ospătari, bucătari și alt personal pentru sectorul turismului se află Spania, unde asociația comercială a întreprinderilor mici și mijlocii a estimat că 100.000 de locuri de muncă sunt încă goale, în ciuda sezonului turistic care a început deja.

Aici guvernul a lansat recent o reformă a muncii care, în intențiile Madridului, ar trebui să ofere mai multă siguranță și stabilitate lucrătorilor sezonieri și, prin urmare, să ajute la ocuparea posturilor vacante. În realitate, guvernul însuși se gândește să apeleze și la migranți, favorizând vizele de muncă pentru străini. 

Țările de Jos se confruntă și cu o lipsă istorică de personal: conform biroului național de statistică, în horeca sunt aproximativ 45.000 de posturi vacante.

Același lucru este valabil și pentru Austria, unde sectorul se plânge de imposibilitatea de a ocupa 35.000 de locuri de muncă. În Germania, ponderea este de 20.000.

Revenind în sudul Europei, găsim cazul Greciei, unde 50.000 de angajați lipsesc pentru cel mai important sector al economiei elene. Industria turismului din Grecia a propus guvernului să folosească refugiații ucraineni pentru a acoperi cel puțin parțial deficiențele, dar profesii precum bucătarul nu sunt cu siguranță ușor de înlocuit.

În Croația, numărul locurilor vacante este în jur de 10.000, mai mult sau mai puțin aceeași cifră raportată de restauratorii și hotelierii din Portugalia.

Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel