Băsescu iar a început să prindă muște cu moguli, afirmă Ponta

ponta_televiziune
ponta_televiziune

Premierul Victor Ponta a explicat, vineri seară, motivul pentru care s-a făcut modificarea la legea TVE, după ce președintele Traian Băsescu, în cadrul declarației de presă susținută la ora 18:00 de la Palatul Cotroceni, a acuzat că "se încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual, care să includă şi Televiziunea Publică".

Referitor la declarația președintelui Traian Băsescu privind TVR, premierul Victor Ponta a explicat: „E o tâmpenie. Am mai explicat, am făcut o mică modificare la legea TVE pentru a da posibilitatea ca România să emită în Moldova. Am semnat, TVR a semnat un acord cu televiziunea din Moldova. Ieri, sau alaltăieri, s-a publicat hotărârea CEDO de închidere a conflictului întrele cele două. Asta e schimbarea de lege. Ori nu. Ieri s-a publicat hotărârea CEDO de închidere a confictului între România și Moldova. Asta e schimbarea la lege. Ori nu înțelege Băsescu, ori vă minte. Oricum e foarte grav. Iar a început să prindă muște cu moguli și cu...ok ne-a păcălit în 2009 o dată, în 2013 iar ne ia cu Voiculescu și cu Vîntu.. de Gușă n-a zis?", a comentat premierul Victor Ponta, citează pesurse.ro.

Băsescu: Se încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual

Prima temă vizată de președintele Traian Băsescu în declarația de presă organizată, vineri, la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, a vizat  televiziunea și radioul public. "Vreau să încep cu un avertisment legat de ceea ce înțeleg să se petrece în legătură cu mediul audio-vizual. Multe posturi de televiziune au semnalat o ordonanță de urgență legată de insolvența care viza un regim special pentru televiziunile aflate în dificultate financiară: încetarea emisiilor până la aprobarea în instanță a planului de reorganizare, ceea ce ar fi fost catastrofal pentru televiziuni și era vădit că televiziunile și radiourile erau o țintă", a spus Traian Băsescu.

"Slavă Domnului, datorită presei în primul rând, datorită discuțiilor pe care le-am avut cu Avocatul Poporului, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională ordonanța. Am întors săptămâna trecută în Parlament o lege de modificare a legii 41 din 1994, care este legea de funcționare și organizare a SRR și a SRTV. În cuprinsul acestei legi, la articolul 43, se dădeau 3 soluții pentru radioul și televiziunea publică în mod deosebit. În primul rând, SRR și SRTV pot înființa o persoană juridică de drept privat. A doua variantă era că SRR și SRTV pot dobândi calitatea de asociați în cadrul unei persoane juridice de drept privat deja existente. Punctul trei spune că SRR și SRTV pot achiziționa părți sociale în cadrul unor societăți comerciale deja existente. Toate acestea mă fac să suspectez că Guvernul și majoritatea parlamentară au ca ținte televiziunea română și radioul. Situația este foarte dificilă la radioul și televiziunea public. Sunt televiziuni private care au resurse financiare care ar putea face din televiziunea română o anexă a unui grup media deja existent. Probabil de aici și furia domnului Voiculescu și a televiziunii dânsului din ultimele săptămâni. Ținta legii de modificare este punerea sub control de partid a televiziunii și radioului publice. Sper ca parlamentul să țină cont de observațiile pe care le-am făcut. Se încearcă realizarea unui monopol pe audiovizual, care să includă și televiziunea română. Am ajuns la această concluzie ca urmare a celor două acte normative promulgate de Guvern", a declarat președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel