Barbie a creat o păpușă după inventatoarea vaccinului Oxford împotriva Covid-19

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Creatoarea vaccinului Oxford a primit propria păpușă Barbie.

Producătorul păpușilor Barbie, Mattel, a creat o jucărie care o înfățișează pe creatoarea vaccinului Oxford împotriva Covid-19, prof. Sarah Gilbert. Conform BBC, Sarah a spus că i s-a părut „foarte bizar” la început că există o Barbie după înfățișarea sa, însă acum aceasta speră că jucăria îi va inspira pe copii.

„Dorința mea este ca păpușa să le arate copiilor că există cariere despre care nu știau, cum ar fi cea pe care o urmez eu”, a transmis ea. Păpușa sa este una dintre cele șase păpuși Barbie care onorează femeile care lucrează în domeniile știință, tehnologie, inginerie și matematică. Printre celelalte laureate cu jucăria mai sunt un medic australian care a creat o robă medicală reutilizabilă pentru personalul medical și o cercetătoare biomedicală braziliană.

Cercetătoarea a devenit celebră după ce a creat vaccinul Oxford împotriva Covid-19

Prof. Sarah Gilbert a fost recunoscută în Marea Britanie cu titlul „Dame” pentru munca sa pentru conceperea vaccinului Oxford/AstraZeneca. Aceasta a început să lucreze la vaccinul pentru coronavirus la începutul anului 2020, când Covid-19 a apărut prima oară în China. Vaccinul său este cel mai folosit la scară mondială, fiind disponibil în 170 de țări.

Următoarea generație de tinere va fi încurajată să urmeze cariere în știință, tehnologie, inginerie și matematică

                                                 

„Mă bucur că noi inspirăm următoarea generație de fete pentru a urma cariere STEM (n.r., știință, tehnologie, inginerie și matematică) și sper ca copiii care îmi vor vedea păpușa își vor da seama cât de vitale sunt aceste cariere în știință”, a adăugat prof. Gilbert.

În ultimii ani, Mattel a răspuns criticilor aduse păpușii Barbie pentru că promovează standarde nerealiste pentru cum ar trebui să arate o femeie. Acum, compania oferă păpuși care se centrează asupra carierelor cum ar fi cea de pompier, de medic sau de astronaut. Și culoarea pielii jucăriilor s-a schimbat de la albul clasic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel