Avocatul Mihai Drăgan a fost invitat la emisiunea „Culisele Justiției” difuzată pe DCNews și la DCNewsTV, unde a vorbit despre despre frauda alegerilor de la Sectorul 1.
În emisiunea moderată de Laura Duță, avocatul Mihai Drăgan a explicat cum a fost posibilă fraudarea alegerilor la Sectorul 1.
„Voi spune o chestiune care este foarte, foarte importantă. Din 165 de secții, 41 nu pică pe cheie. Când o secție nu pică pe cheie, înseamnă că o parte din voturi ori au fost adăugate, ori au fost extrase. Cheia ce înseamnă? Fiecărei secții de votare i se dau niște calupuri de voturi, un număr de voturi, să spunem 1000. Din aceste voturi pe care știi că le-ai avut la început, suma celor rezultate la final, adică voturi valabile, voturi anulate, voturi nefolosite trebuie să fie 1000.
Dacă nu pică 1000, înseamnă că este o problemă și aici în funcție de care este diferența de cheie, e problema mai mare sau mai mică, deci din start 41 de secții nu au picat niciodată pe cheie.
Ziua zero este ziua votului, ziua unu este noaptea când au fost trimiși acasă, s-au întors contestații, ziua trei s-a pus problema renumărării unui număr foarte mare de secții pentru că deja o mare parte dintre reprezentanții partidelor au cerut renumărare și o mare parte erau tentați să facă acesta renumărare.”, a spus avocatul Mihai Drăgan la emisiunea „Culisele Justiției” difuzată pe DCNews și la DCNewsTV.
La vremea aceea, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut demisia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, şi anchetarea sa de către procurori, după ce în spaţiul public au apărut imagini conform cărora aceasta ar fi intrat în camera cu voturile în seara alegerilor locale.
PSD a încheiat un protocol de colaborare şi parteneriat cu patru partide pentru strângerea de semnături şi organizarea de alte acţiuni în vederea demiterii primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.
Potrivit unui document al PSD, protocolul de colaborare este încheiat cu Partidul Pro România Social Democrat, Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal) - PPUSL, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi Partidul Ecologist Român (PER).
Principalele obiective ale documentului sunt: valorificarea, în domeniul organizării şi desfăşurării referendumului pentru demiterea primarului Sectorului 1 din Bucureşti, a potenţialului componentelor umane, etice, profesionale, existente în cadrul fiecărei părţi, înlăturarea în mod democratic a primarului Clotilde Armand, precum şi participarea, în comun, la promovarea spiritului civic şi a valorilor democraţiei şi statului de drept, corelate cu interesele locuitorilor din Sectorul 1.
Părţile constată, printre altele, "modul în care a fost acaparată în septembrie 2020 administraţia publică locală - Primăria Sectorului 1 Bucureşti, acţiunile ulterioare ale candidatului USRPLUS la primăria Sectorului 1, iniţiate alături de alţi membri ai USRPLUS, care au intrat ilegal în sala Biroului Electoral de Sector 1 în care se aflau sacii cu voturi, elemente ale anchetei procurorilor în desfăşurare care au apărut în spaţiul public şi au fost preluate ca ştiri pe toate canalele media şi care întăresc faptul că sunt indicii certe că au fost fraudate alegerile din 27 septembrie 2020 în Sectorul 1, Bucureşti, incapacitatea administrativă a primarului validat al Sectorului 1 de a-şi exercita atribuţiile funcţiei, încălcarea flagrantă a dispoziţiilor legale impuse de normele sanitare şi de mediu, spaţiul urban lăsat în degradare, neglijarea intenţionată a sănătăţii publice în plină pandemie prin care pune în pericol sănătatea cetăţenilor, aceştia fiind expuşi la focare de infecţie în spaţiul public".
Potrivit angajamentului luat în protocol, fiecare parte colaborează şi eficientizează comunicarea la nivel central şi local, în vederea atingerii obiectivelor asumate, şi îşi va mobiliza complet toate resursele pentru a colecta un număr cât mai mare de semnături necesare pentru iniţierea referendumului.
De asemenea, fiecare parte îşi va mobiliza complet toate resursele pentru a asigura participarea la referendum a unui număr cât mai mare de cetăţeni cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 1, pentru a asigura pragul minim legal pentru validarea consultării populare, se precizează în documentul semnat de liderii celor cinci formaţiuni.
"Părţile semnatare ale protocolului vor monitoriza în mod activ şi continuu imparţialitatea membrilor oficiului electoral din Sectorul 1, corectitudinea desfăşurării votului şi respectarea întocmai a legii în procesul de numărare a voturilor şi de stabilire a rezultatului final al referendumului. Părţile vor putea organiza acţiuni comune de propagandă pentru promovarea necesităţii organizării şi desfăşurării referendumului, precum şi pentru popularizarea beneficiilor demiterii lui Clotilde Marie Brigitte Armand din funcţia de primar al Sectorului 1 Bucureşti. Conflictele publice între membrii partidelor, precum şi atacurile publice împotriva unor colegi sau a unui partid semnatar al prezentului protocol nu sunt permise", prevede, între altele, documentul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu