Austria, cea mai fericită țară din UE. România s-a clasat pe locul doi

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @wirestock

Potrivit datelor de la Agenția de Statistică a Uniunii Europene, Austria se află în topul celor mai fericite țări din blocul comunitar format din 27 de state membre, informează The Independent.

Austria a obținut un scor general de 7,9 din 10 în publicația anuală a Eurostat privind "indicatorii de calitate a vieții", bazată pe sondaje efectuate în statele membre.

Polonia, Finlanda și România s-au clasat pe locul doi, ele având un scor de 7,7 din 10, în timp ce, la celălalt capăt al scalei se află Bulgaria care a avut cel mai mic scor, fiind singura țară cu un scor sub șase (5,6) în ceea ce privește indicele general de satisfacție a vieții. 

Eurostat a declarat că publicația sa își propune "să surprindă tendințele privind bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni", remarcând că "cetățenii UE tind să fie destul de mulțumiți de viața lor în general, raportând o medie de 7,1 puncte din 10".

2. Sursă foto... (close-up-pen-market-research_92279600.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @pressfoto

Eurostat a mai menționat că factori precum nivelul de educație, stabilitatea familială și financiară au avut impact asupra satisfacției generale a respondenților la sondaj privind viața lor, mai degrabă decât simpla bogăție.

"Este interesant să observăm că unele țări asociate cu niveluri scăzute de venituri... cum ar fi România și Polonia, se numără printre țările în care satisfacția de viață este cea mai mare – arătând complexitatea relației dintre starea de bine subiectivă și bunăstarea economică," a declarat Eurostat.

Italia, Spania și Franța, trei dintre cele mai mari economii din UE, au un scor de 7,1.

Germania a fost considerată una dintre cele mai nefericite țări în cadrul sondajului, depășind doar Bulgaria, cu un scor de 6,5. În cifrele din anul precedent, Germania a obținut un scor de 7,1.

Deși studiul nu indică cauza scăderii satisfacției generale a vieții germanilor, acesta pare să fie în concordanță cu alte sondaje care reflectă o scădere a stării de spirit a locuitorilor țării, potrivit Independent.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel