Asteroid cu potențial PERICOL, aproape de Terra

Un asteroid de dimensiuni mari va trece foarte aproape de Pământ pe 16 decembrie, fiind considerat "potențial periculos".

Potrivit NBC News și RTL, asteroidul botezat 3200 Phaethon va trece foarte aproape de Pământ la 16 decembrie,  obiectul celest fiind considerat potenţial periculos.

Aceasta este prima oară când Phaethon va fi atât de aproape de Pământ de la descoperirea sa din 1983.

La 16 decembrie, asteroidul cu diametrul de cinci kilometri se va apropia de Pământ 

Acesta se va apropia de Terra la o distanţă echivalentă cu de 26,8 ori cât cea care separă Pământul de Lună (10,3 milioane de kilometri).

Phaethon este al treilea dintre cei mai mari asteroizi consideraţi "potenţial periculoşi" 

"După calculele realizate conform orbitei sale eliptice de 523 de zile, asteroidul nu s-a mai aflat atât de aproape (de Terra) din 1973 şi nu va mai reveni până în 2093", se arată pe site-ul maxisciences.com.

Pe măsură ce traiectoria Pământului se intersectează cu fragmentele minuscule lăsate în urmă de Phaethon particulele ard când intră în atmosfera terestră şi astfel apar stelele căzătoare.

Aceasta este o mare oportunitate pentru astronomi  de a-l studia pe Phaethon

Potrivit lui Mainzer, astronomii au descoperit majoritatea asteroizilor cu adevărat mari din apropiere de Pământ - obiecte cu un diametru de peste un kilometru. S-a stabilit că niciunul dintre aceştia nu se află pe o traiectorie de coliziune cu Terra.

Dacă un asteroid de dimensiunile lui Phaethon ar lovi Pământul, instrumentul online de estimare a pagubelor produse de eventuali asteroizi, Impact Earth, indică faptul că, în funcţie de mai mulţi factori precum viteza şi unghiul de impact, ar putea creea un crater de 65 de kilometri lăţime şi 1 kilometru adâncime.

Nu este nicio îndoială că impactul unui obiect de dimensiunea lui Phaeton ar fi un eveniment devastator pentru noi, a declarat dr. Dan Durda, om de ştiinţă în cadrul Southwest Research Institute din San Antonio, Texas, adăugând că praful şi substanţele chimice eliberate în aer în urma impactului ar putea cauza o răcire globală şi ar putea "distruge stratul de ozon".

[citeste si]

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel