Arabia Saudită l-a executat pe al-Darwish pentru „infracțiuni” comise la doar 17 ani

Imagine de succo de la Pixabay
Imagine de succo de la Pixabay

Un bărbat saudit a fost executat pentru crime comise cât timp era minor.

Conform BBC, Arabia Saudită a executat un bărbat pentru infracțiuni comise în timp ce avea doar 17 ani, spun grupurile pentru drepturile omului. Situația este și mai revoltătoare încât regatul a asigurat că minorii nu vor mai fi pedepsiți la moarte pentru crimele lor.

Mustafa Hashem al-Darwish a fost arestat în 2015 pentru infracțiuni care aveau de-a face cu protestele împotriva regimului. Autoritățile saudite au spus că tânărul a format o organizație teroristă și că a încercat să stârnească o revoltă armată. Printre acuzații s-au numărat „încercarea de a tulbura securitatea prin proteste” și „însămânțarea discordiei”. În ciuda dorințelor Arabiei Saudite, grupurile care militează pentru drepturile omului au încercat să stopeze execuția sa, spunând că procesul a fost nedrept.

Tânărul recunoscuse „faptele” doar după ce a fost torturat de sistem. Familia trăiește în groază după execuție

Amnesty International și Reprieve, o fundație împotriva pedepsei cu moartea, au spus că tânărul de 26 de ani își retrăsese confesiunea care a fost făcută imediat după ce a fost torturat. Autoritățile saudite nu au comentat asupra acuzațiilor.

Ministrul de Interne al Arabiei Saudite a transmis că al-Darwish a încercat și să ucidă forțele de securitate locale, însă documentele nu specifică datele exacte ale presupuselor sale crime.

„Cum putem să executăm un băiat pentru o poză de pe telefonul mobil?”, a transmis familia tânărului într-un comunicat publicat de Reprieve. „De la arest, am simțit numai durere. Parcă trăim în moarte cu toții din familie”. Tânărul și-a trăit ultimele zile în Dammam, un oraș din Provincia de Est, zonă foarte bogată în petrol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel