Polițiștii au făcut miercuri 11 percheziții în București și în județele Vâlcea și Ilfov în urma cărora au confiscat apoape 9 tone de articole pirotehnice.
Polițiștii au făcut 7 percheziții domiciliare în municipiul București și județul Vâlcea. Acțiunea a vizat persoane care ar fi depozitat și comercializat ilegal către populație articole pirotehnice destinate uzului exclusiv al pirotehnicienilor. În urma perchezițiilor, au fost confiscate 6.650 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare totală de 125.000 de lei.
Alte 4 percheziții au avut loc în județul Ilfov. În urma acestora, au fost descoperite și ridicate 2.194 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4, care erau deținute ilegal în vederea comercializării în municipiul București, transmite Mediafax.
Alte ştiri legate de noaptea de Revelion:
Tradiţionalul foc de artificii care era programat pentru 31 decembrie la Paris a fost anulat, a anunţat sâmbătă Primăria Parisului, conform publicaţiei BFM Paris.
În cadrul unei conferinţe de presă, prim-ministrul Franţei Jean Castex a cerut primarilor să renunţe la festivităţile de Anul Nou din cauza valului de infectări cu Omicron.
„Parisul, în urma anunţurilor guvernului şi la invitaţia poliţiei şi a autorităţilor sanitare, anunţă că festivităţile din 31 decembrie pe Champs-Élysées vor fi anulate. Concertul DJset şi spectacolul de artificii nu vor mai avea loc”, a anunţat primăria într-un comunicat de presă.
„Sperăm ca anul 2022 să ne permită să sărbătorim împreună momente fericite şi, între timp, vă dorim să împărtăşiţi cu cei dragi sărbători minunate de sfârşit de an”, a spus primarul.
Înainte de pandemie, Parisul era unul dintre cele mai spectaculoase oraşe în noaptea de Revelion datorită focului de artificii ce lumina Turnul Eiffel, a spectacolelor cu lumini pe Arcul de Triumf, dar şi datorită spectacolelor şi paradelor de la Disneyland.
Temperaturile scad după Crăciun, astfel că în mai toate regiunile țării vom avea vreme destul de rece de Anul Nou. Meteorologii anunță temperaturi sub limita înghețului mai ales în timpul nopților.
Banat
Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 4 grade, după care vremea se va răci, astfel încât în perioada 21 - 23 decembrie, mediile vor fi cuprinse între 0 și 2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 10...12 grade. Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 8 grade, spre 2...3 grade - în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va fi în scădere în primele nopți, spre -7...-6 grade, apoi de creștere spre 4...5 grade în nopțile din perioada 25 - 27 decembrie și din nou de scădere spre -4...-3 grade, la sfârșitul intervalului. Precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 - 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe și în 20 decembrie, precum și în intervalul 28 decembrie - 2 ianuarie.
Crișana
Vremea va fi normală termic în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 3 grade, după care va deveni rece în perioada 21 - 23 decembrie, când mediile vor fi cuprinse între -1 și 1 grad. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 10...11 grade. Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 6...8 grade, spre 1...2 grade - în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va fi în scădere în primele nopți, până în jurul a -8 grade, apoi de creștere spre 4...5 grade, în nopțile din perioada 25 - 27 decembrie și din nou de scădere spre -4 grade, la sfârșitul intervalului. Precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 - 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe în intervalul 28 decembrie - 2 ianuarie, precum și în 20 decembrie.
Transilvania
Prima zi a intervalului va debuta cu o medie a temperaturilor maxime apropiate de normal, în jurul a 1 grad, după care vremea se va răci, astfel încât în perioada 21 - 23 decembrie, mediile vor fi cuprinse între -4 și -2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 8...9 grade. Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 6 grade, până în jurul a 0 grade - în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va scădea sub pragul gerului, spre -12 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 1...2 grade în nopțile din perioada 25 - 28 decembrie și din nou de scădere spre -8...-6 grade, la sfârșitul intervalului. Precipitații în general slabe cantitativ, dar pe arii extinse se vor semnala în perioada 24 - 27 decembrie și cu caracter local în intervalul 28 decembrie - 2 ianuarie, precum și în 20 decembrie.
Maramureș
Vremea va fi normală termic în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 1 grad, după care va deveni rece în perioada 21 - 23 decembrie, când mediile vor tinde spre -3...-2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește substanțial, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 7...8 grade. Din 28 decembrie, tendința temperaturilor va fi de scădere treptată de la medii de 4...5 grade, până în jurul a 0 grade - în primele zile ale lunii ianuarie. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va scădea pană la pragul gerului, spre -11...-10 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 2...3 grade în nopțile din perioada 25 - 28 decembrie și din nou de scădere spre -6 grade, la sfârșitul intervalului. Precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ se vor semnala în perioada 24 - 27 decembrie, dar cu caracter local și slabe în intervalul 28 decembrie - 2 ianuarie, precum și în zilele de 20 și 23 decembrie.
Moldova
Intervalul va debuta cu vreme normală termic, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 2 grade, apoi va deveni rece în perioada 21 - 23 decembrie, când mediile vor tinde spre
-4...-2 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește considerabil, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor se va situa în jurul a 8 grade. Începând din 28 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere treptată spre medii de -1...0 grade. Aceeași evoluție termică o vor avea și valorile nocturne, astfel media minimelor va scădea pană pragul de ger, spre -10 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 1...3 grade în nopțile din perioada 25 - 28 decembrie și din nou de scădere spre -6 grade până la sfârșitul intervalului. Vor fi precipitații în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare după data de 24 decembrie.
Dobrogea
La începutul intervalului, valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale, cu maxime în jurul a 4 grade și minime de 1...2 grade. Apoi, vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va fi de -1...0 grade, iar a minimelor de -7...-6 grade. În intervalul 23-26 decembrie, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 12...13 grade, iar a minimelor până în jurul a 6 grade. După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne în jurul a 2 grade și nocturne de -2...-1 grad. Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și după data de 24 decembrie, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 27 decembrie - 1 ianuarie.
Muntenia
Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 5 grade, după care va deveni rece în perioada 21 - 23 decembrie, când mediile vor tinde spre 0 grade. Ulterior, valorile diurne vor crește semnificativ, iar în intervalul 25 - 27 decembrie, media maximelor va ajunge la 12 grade. Începând cu 28 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de scădere treptată până la medii de 2...3 grade. Aceeași evoluție o vor avea și valorile din timpul nopților, astfel media minimelor va scădea pană la -8 grade, în nopțile din 22 și 23 decembrie, apoi de creștere spre 3...4 grade în nopțile din perioada 25 - 28 decembrie și din nou de scădere spre -4 grade, la sfârșitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe cantitativ va fi în creștere după data de 25 decembrie.
Oltenia
În prima zi a intervalului, valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale, cu maxime în jurul a 5 grade și minime de 0...1 grad. Ulterior vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va tinde spre 0 grade, iar a minimelor spre -8...-7 grade. În intervalul 23-26 decembrie, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 10...11 grade, iar a minimelor până în jurul a 4 grade. După data de 27 decembrie,
temperatura aerului va avea tendința de scădere, spre medii ale valorilor diurne în jurul a 3 grade și nocturne de -4...-3 grade. Temporar vor fi precipitații, cu probabilitate mai mare în intervalul 24 decembrie - 1 ianuarie.
La munte
În prima zi a intervalului, media maximelor va fi în jurul a -6 grade, iar a minimelor de -7 grade. Apoi, vremea se va răci, iar la mijlocul primei săptămâni, media maximelor va fi de -12 grade, iar a minimelor de -17 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor crește considerabil, media maximelor va ajunge la 3...4 grade, iar a minimelor până în jurul a 0 grade. După data de 27 decembrie, temperatura aerului va avea din nou tendința de scădere spre medii regionale ale valorilor diurne de -5...-4 grade și nocturne de -10...-9 grade. Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și după data de 23 decembrie, posibil mai importante cantitativ în intervalul 24-27 decembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu