Pompierii români sunt întâmpinaţi în Grecia cu aplauze la scenă deschisă.
"“Piele de găină” când vedem aceste imagini!
Aplauze la “scenă deschisă”, mulțumiri și mâini la inimă…Asa sunt întâmpinați pompierii noștri în Grecia.
Pentru că sunt buni…
Pentru că sunt profesioniști…
Pentru că sunt ADEVĂRAȚI SALVATORI!
Mândri de VOI!
Mândri de ceea ce faceţi!", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a MAI.
"130 de pompieri români sunt în Grecia și luptă de parcă incendiile ar pune în pericol casele lor.
Fumul e una cu cerul, e peste tot. Focul poate veni de oriunde. Trebuie să țină cont permanent de direcția vântului, altfel riscă să fie surprinși de incendiu. Propagarea arderii e foarte rapidă, iar eforturile lor se concentrează mai ales pe limitarea incendiilor la clădiri.
Senzația resimțită în apropierea focului seamănă cu momentul când deschizi cuptorul încins. Unul dintre ei ne povestea că simțea sudoare de pe spate de parcă e apă fierbinte. Orice echipament ai avea în astfel de condiții nu are cum să te protejeze 100% de toate aceste lucruri. Experiența și rezistența dobândite în misiunile anterioare i-au pregătit pentru astfel de situații.
Vor continua să fie aproape de poporul elen în aceste momente de grea încercare. Au parte de recunoștința localnicilor, omologilor eleni și autorităților, iar asta le dă putere în acțiunile lor", transmite şi IGSU.
Pentru ziua de 26 iulie este instituită stare de alertă (categoria de risc 5, nivel extrem de incendiu) pentru Regiunea Attica, Grecia Centrală (Beotia, Evia, Fthiotida, Fokida), Peninsula Peloponez (Argolida, zona Corint), Grecia de Vest) regiunea Achaia, regiunea Thessalia, (Larissa, Magnisia), Macedonia Centrală (Salonic).
De asemenea, tot în această zi este înregistrat risc de incendiu foarte ridicat (categoria de risc 4) pentru Insula Creta, Peninsula Pelopones (Arcadia, Lakonia, Messinia), arhipelagul Insulelor Ionice, Grecia de Vest (Aitoloakarnania, Ilia), Regiunea Thessalia (Karditsa, Trikala), Macedonia Centrală (Pieria, Imathia, Pella, Kilkis, Serres, Halkidiki, Muntele Athos).
Având în vedere faptul că în ultima perioadă de timp, din cauza condiţiilor meteorologice extreme, pe teritoriul Republicii Elene sunt în curs de desfăşurare mai multe incendii de vegetaţie, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situaţia existentă şi să evite deplasarea în zonele în care există focare de incendii în desfăşurare sau un risc iminent de producere a acestora.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale şi să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu