Cel mai bun cuvânt este cel pe care nu-l spui. Americanii au descifrat un nou sistem de comunicare folosit de traficanții de droguri

Fotografie creată de Susanne Jutzeler, de la Pexels
Fotografie creată de Susanne Jutzeler, de la Pexels

Un raport al American Dea (Drug Enforcement Administration) a analizat sistemul de comunicare al „narcos”. 

Mesajele criptate sau enigmatice au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru a transmite legi, decizii ale preoților precum celebra Piatra Rosetta datată 196 î.Hr. și al cărei conținut a fost descifrat abia în 1823.

De exemplu, sistemul de comunicare Enigma, un dispozitiv electromecanic pentru criptarea și decriptarea mesajelor, care a fost utilizat pe scară largă de forțele armate. Ușurința în utilizare și presupusa indescifrabilitate au fost principalele motive pentru utilizarea pe scară largă, potrivit Rai News.

Principiul criminalității: cel mai bun cuvânt este cel pe care nu-l spui

Principiul cardinal al mafiei este „cel mai bun cuvânt este cel pe care nu-l spui” iar dictatul este să nu vorbești la telefon sau în casă. Dar, de-a lungul timpului, acest lucru s-a schimbat, deoarece crima organizată s-a echipat cu cele mai bune și mai diverse sisteme de comunicare.

Și acest lucru este demonstrat de un raport al Drug Enforcement Administration care a analizat sistemul de comunicare al traficanților de droguri descoperind că folosind rețelele de socializare aceștia și-au lărgit piața și au vizat noi clienți, în special în rândul tinerilor.

Limbajul emoticoanelor

Să luăm un exemplu: heroina este reprezentată de un dragon și o inimă întunecată. Există și indicații ale locului de ridicare a mărfii. Iar zâmbetele și simbolurile sunt utile pentru a ști cât de mari vor fi livrările.

2. emoticoane... (dea_64127500.jpg)

Sursa Foto: https://www.dea.gov/sites/default/files/2021-12/Emoji%20Decoded.pdf

Calea schimbării în comunicarea grupurilor criminale a trecut prin smartphone-uri și e-mailuri. Exemplul clasic este utilizarea cutiei de ciornă a email-ului pentru a face schimb de mesaje. Au existat mesaje instantanee până când forțele de poliție europene și americane au reușit să le străpungă prin presiunea asupra giganților telefoniei. 

Autoritățile competente au urmărit întotdeauna toate inovațiile tehnologice folosite de diferitele grupări criminale din Italia, Columbia, Țările de Jos, Australia sau Germania însă momentul apariției telefoanelor mobile criptate i-a împins pe anchetatorii internaționali la un mare efort de inovare și cercetare tehnologică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel