Ambulanțele fac coadă la spitalele din Iași. Aproape 700 de noi infectări în ultimele 24 de ore

Ambulanţele cu pacienţi cu COVID-19 fac coadă la UPU de la Spitalul Clinic Județean şi Spitalul de Boli Infecţioase din Iași. 

Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) 'Sf Spiridon' din Iaşi şi cea similară de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf Parascheva' din Iaşi au atins capacitatea maximă pentru bolnavii cu COVID-19, ambulanţele fiind nevoite să aştepte la rând ca să îşi lase pacienţii, scrie Agerpres. 

"Mai multe ambulanţe cu pacienţi pozitivi la COVID-19 sunt în curtea Spitalului de Boli Infecţioase şi niciun spital nu-i poate prelua. Avem nevoie azi de suportul Spitalului Militar şi creşterea capacităţii la celelalte spitale. Apeluri de acasă continuă să vină în dispecerat. Vom mai prelua în UPU trei, patru pacienţi gravi", a informat şefa UPU SMURD Iaşi, prof. univ. dr Diana Cimpoeşu.

În județul Iași s-au înregistrat 48.452 de infectări COVID-19, de la începutul pandemiei. 691 de persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore, iar rata de infectare a ajuns la 3,19 la mia de locuitori. 

Spital la capacitate maximă 



Managerul Spitalului de Boli Infecţioase 'Sf Parascheva' din Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat că şi această unitate medicală lucrează la capacitate maximă. Unitatea are o capacitate de 233 de locuri, fiind este singurul spital COVID de fază I din zona Moldovei, aici fiind aduse cazurile cele mai dificile.

"Sunt îngrijiţi peste 200 de pacienţi confirmaţi pozitiv la COVID-19, cu forme medii spre severe, iar în cele două terapii intensive din spital sunt peste 17 pacienţi care au forme severe ale infecţiei cu SARS-CoV2. Mai mult decât atât, în fiecare pavilion din spital am creat anumite zone pre terapie, cum le-am spus noi, în care medicii de la ATI au în îngrijire şi monitorizare pacienţi posibili pentru terapie intensivă. Strategia de operaţionalizare continuă a paturilor de terapie intensivă, strategia de operaţionalizare continuă a paturilor cu pacienţi care au forme COVID-19 cu forme medii spre severe nu este o strategie corectă din punctul meu de vedere. Singura luptă pe care o putem duce împotriva acestui virus infam este vaccinarea. De aceea revin cu îndemnul ferm de vaccinare, îndemn adresat populaţiei", a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr Florin Roşu.

Situația COVID-19 în România

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.233.668 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.575 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.118.816 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.032 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 187 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citește mai mult aici: BILANȚ COVID, 1 octombrie 2021. Situația infectărilor și deceselor din ultimele 24 de ore

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel