Alertă într-o parcare din Oradea pentru un copil blocat într-un autoturism. A intervenit Poliţia

Foto: Politia Romana
Foto: Politia Romana

Intervenţie a poliţiştilor după ce oamenii au anunţat că un copil blocat într-un autoturism plânge. 

"- Poliția! Poliția! Vă rog să ne ajutați! Așa a început! Un strigăt disperat al unui cetățean! Totul s-a întâmplat duminică, în fața unui magazin din Oradea, iar Alexandru, colegul nostru, a fost cel care a sărit în ajutor!

- Spuneți-mi ce s-a întâmplat? Liniștiți-vă!

- Domnu` polițist, un copil este blocat într-o mașină și plânge foarte rău! Alexandru a ajuns lângă autoturism și l-a văzut pe micuț speriat și plângând pe bancheta din spate. A decis să nu spargă geamul pentru a nu-l speria pe cel mic și mai mult, dar a observat că geamul din față era foarte puțin deschis. A reușit să îl forțeze și să îl scoată pe copil.

Alexandru a fugit cu cel mic la umbră și a solicitat reprezentanților magazinului să îi aducă puțină apă și să anunțe incidentul prin sistemul audio, pentru a identifica familia. Alexandru l-a liniștit pe cel mic până la sosirea tatălui. Acesta era foarte speriat și îngrijorat, iar explicația celor întâmplate a fost că și-a lăsat copilul în mașină pentru că dormea și nu s-a gândit că o să se ajungă aici, știind că va lipsi foarte puțin timp.

A realizat enorma greșeală pe care a făcut-o.Alexandru Raț Jurcuț este polițist la Biroul Rutier Oradea și a absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” - Cluj Napoca", transmite Poliţia Română printr-un mesaj publicat pe Facebook.

 

Sistemul Alertă Răpire Copil, disponibil în România pe Facebook

 

România este cea de-a 24-a țară din lume care colaborează cu platforma socială pentru găsirea copiilor răpiți. De la finalul lunii iunie, Facebook sprijină Poliția Română cu mediatizarea cazurilor, în cadrul Mecanismului „Alertă Răpire Copil”, anunță IGPR.

„Alertă Răpire Copil” este un mecanism național de alertă publică, care se declanșează în situații de răpire a unui copil ori în situații de un copil dispărut a cărui viață poate fi în pericol. După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit este rugat să anunţe imediat poliţia.

„Disponibilitatea platformei de social-media Facebook de a deveni partener al Mecanismului „Alertă Răpire Copil” oferă posibilitatea diseminării, către utilizatorii acesteia, a alertelor generate în cazul declanșării mecanismului. România, prin Poliția Română, este cea de-a 24-a țară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiți. Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesită transmiterea acestora într-un format specific către platforma social-media”, transmite Poliția.

Totodată, pe lângă informațiile specifice transmise către Facebook, mesajul de activare va fi însoțit de un link URL către comunicatul de presă al Poliției Române, despre cazul care a dus la declanșarea mecanismului. Astfel, utilizatorii Facebook pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informații legate de cazul mediatizat.

De la operaționalizarea mecanismului, în anul 2011, au fost declanșate 8 alerte, toate fiind clarificate rapid. Mecanismului „Alertă Răpire Copil” este similar sistemului „Amber Alert” din Statele Unite ale Americii, informează Mediafax.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel