EXCLUSIV  Ai dureri fără explicație medicală? Află cum poți descoperi cauza reală / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Laurențiu Duțescu, specialist în osteopatie și fondatorul clinicii Osteopath Concept, propune o abordare integrativă și personalizată a durerilor musculo-scheletale, de la cele cervicale la cele de genunchi sau coloană. În cabinetul său, pacienții nu doar că primesc un diagnostic corect, ci trec printr-un protocol terapeutic adaptat nevoilor reale.

Laurențiu Duțescu, specialist în osteopatie și chiropractică, deține clinica Osteopath Concept care reprezintă un nivel nou, productiv, evolutiv, care îi ajută pe cei cu probleme de spate, gât, cervicală, picioare, mâini, să-și revină în mod miraculos. 

„Am încercat să creez un concept, am încercat să îmbunătățim ceea ce numim osteopatia structurală, abordarea medicinei integrative, a medicinei alopate, în vederea îmbunătățirii calității vieții pacienților noștri.

Osteopath Concept este o formulă în care adaptăm tot felul de tertipuri medicale ca să îmbunătățim calitatea vieții și să redăm funcționalitatea pacienților noștri”, a spus Laurențiu Duțescu. 

 

Ce se întâmplă într-un astfel de cabinet

Laurențiu Duțescu a explicat că, dincolo de analiza inițială și stabilirea unui diagnostic clar cu ajutorul unor investigații medicale (RMN, CT, radiografii etc.), terapeuții creează un protocol personalizat care poate include acupunctură, fizioterapie, elongații vertebrale și manipulări chiropractice. 

„Lumea se gândește: „Ce îmi face dacă mă duc?, a spus Radu Leca.

„Dincolo de partea de anamneză, acolo unde analizăm problemele la nivel structural, dincolo de stabilirea unui protocol de terapie și stabilirea unui diagnostic clar prin diverse tertipuri - RMN, CT, radiografie, examinarea practică și fizică a pacientului, testările funcționale ale pacientului, stabilirea diagnosticului în prealabil - și fie vorbim de un diagnostic diferențial, fie vorbim de un diagnostic în care noi, terapeuții, colaborăm cu medici și avem deja un diagnostic bine stabilit, încercăm să creăm un protocol terapeutic. Aici ne putem folosi clar de acupunctură, fizioterapie, elongații vertebrale, manipulări chiropractice.

Manipulările chiropractice sunt oarecum greșit înțelese de oameni. Au impresia că ceea ce înseamnă chiropractica este doar ceea ce ține de trosnitul oaselor. Dincolo de trosnitul respectiv e un cumul de știință, manualitate, precizie și abordare neurologică", a spus Laurențiu Duțescu. 

 

Rolul osteopatiei

Mulți pacienți ajung în cabinet cu dureri variate care, în realitate, nu au o cauză fizică, ci sunt somatizări ale unor probleme emoționale sau psihice. În astfel de cazuri, osteopatia are un rol esențial în identificarea cauzei reale a durerii. 

„La mine la cabinet vin oameni care au somatizări de toate felurile, de toate națiile, de toate genurile. Au durere de umăr, durere de mână, durere de cot, durere de tot ceea ce înseamnă mușchi în momentul în care îi mișcă, dureri de gât, cervicală, de cap, de dinți, de coaste, de picioare, de femur, de genunchi – dar ele sunt somatizări, ele nu au legătură cu durerea adevărată, cu o problemă reală. Atunci intră în scenă osteopatia. Vine osteopatul, vorbește cu tine, îți explică 1000 de lucruri, treci prin procedee multiple și la sfârșit ți se comunică adevărul: „Din punct de vedere fizic, organic, nu aveți nicio problemă". Nu trebuie să te duci și să stai luni de zile, a spus Radu Leca.

„Pacientul trebuie să știe clar care este etiologia durerii sale, are nevoie să fie ajutat și are nevoie să-i fie explicată patologia pe înțelesul lui”, a spus Laurențiu Duțescu la emisiunea Drpsy, de pe DC News și DC News TV. 

 

Video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]
pixel