Administrația Biden a renunțat la sancțiunile impuse companiei Nord Stream 2

Administrația Biden a renunțat la sancțiunile impuse companiei Nord Stream 2  /  Sursă foto: Pixbay
Administrația Biden a renunțat la sancțiunile impuse companiei Nord Stream 2 / Sursă foto: Pixbay

Administrația Biden a renunțat la sancțiunile impuse companiei și CEO-ului care supraveghează construcția proiectului de conducte de gaze naturale Nord Stream 2 din Federația Rusă.

Secretarul de stat Antony Bliinken a anunțat că administrația Biden a renunțat la sancțiunile impuse companiei și CEO-ului care supraveghează construcția proiectului de conducte de gaze naturale Nord Stream 2 din Federația Rusă. Inițial, Germania anunțase acest lucru (vezi AICI).

Blinken a renunțat la sancțiuni, deși Congresul a primit un raport privind proiectul de conducte de la Departamentul de Stat, care a concluzionat că compania Nord Stream 2 AG și CEO-ul său Matthias Warnig, un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, s-au angajat în activități sancționabile. Anterior, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a spus că sancțiunile sunt doar „unul dintre multele instrumente” care pot fi utilizate.

Departamentul de Stat a impus sancțiuni asupra a patru nave rusești, inclusiv Akademik Cherskiy, care a început punerea conductelor în proiect în apele daneze în aprilie. De asemenea, a impus măsurile altor cinci entități rusești, inclusiv Serviciului rus de salvare marină.

Blinken, întâlnire cu Lavrov

„Acțiunile de astăzi demonstrează angajamentul administrației față de securitatea energetică în Europa, în concordanță cu angajamentul președintelui de a reconstrui relațiile cu aliații și partenerii noștri din Europa”, a declarat Blinken într-un comunicat de presă, care a fost emis în timp ce s-a întâlnit cu ministrul rus de externe Sergey Lavrov în Islanda, la o conferință a Consiliului Arctic.

Anterior, administrația Trump a impus anterior sancțiuni oricăror companii care ajutau compania rusă de energie Gazprom să construiască conducta de 11 miliarde de dolari pentru a transporta gazul în Germania.

Donald Trump s-a opus proiectului pe motiv că va consolida influența economică și politică a lui Putin în Europa. Polonia a fost unul dintre cei mai aprigi critici ai conductei, care ar reduce puternic puterea de negociere a țărilor din Europa Centrală și de Est în cazul unei dispute cu Rusia privind aprovizionările cu gaze. Mulți oficiali ai UE din Bruxelles și-au exprimat, de asemenea, opoziția față de proiect, sperând să reducă dependența energetică a Uniunii Europene de Federația Rusă.

Conducta, care este finalizată în proporție de 95%, ar dubla capacitatea conductei existente Nord Stream de a livra gaze din Rusia către Europa pe sub Marea Baltică. Se așteaptă să fie finalizată până în finalul acestui an, potrivit TheEpochTimes.

CITEȘTE ȘI   -  Controversă gazoduct Nord Stream 2. SUA a renunțat la sancțiuni, anunță Germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel