Aceste cinci condimente previn mai multe boli. Nu le ignora și include-le în dieta ta

Aceste cinci condimente previn mai multe boli. Nu le ignora și include-le în dieta ta. Sursa foto: freepik.com
Aceste cinci condimente previn mai multe boli. Nu le ignora și include-le în dieta ta. Sursa foto: freepik.com

O dietă echilibrată este crucială pentru a rămâne sănătos, dar nu constă doar în fructe, legume sau carne.

Pentru a preveni anumite boli și a-ți păstra sănătatea, trebuie să iei în considerare consumul a cinci condimente vindecătoare. Cu siguranță, deja ai aceste condimente în bucătărie. Pe lângă faptul că au proprietăți preventive, acestea pot fi curative și te pot proteja de multe tulburări de sănătate.

Coriandru este un condiment natural cu multiple beneficii. Bogat în antioxidanți, coriandrul combate radicalii liberi, luptă împotriva anxietății și reduce crampele stomacale. Diareea și sindromul colonului iritabil pot fi tratate prin consumul de coriandru.

Coriandru poate fi folosit în rețete din carne sau pește. De asemenea, îl poți adăuga la murături și tocănițe.

Elixirul de usturoi combate infecțiile, căderea parului și acneea. Iată cum se prepară

Scorțișoara. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Copenhaga, scorțișoara poate ajuta la ameliorarea durerilor de artrită. Oamenii de știință au descoperit că persoanele care au luat ½ linguriță de scorțișoară (pulbere) amestecată cu puțină miere, în fiecare dimineață, înainte de micul dejun, au observat o ameliorare a durerilor.

Scorțișoara este un condiment vindecător, deoarece poate ajuta și în cazul unui accident vascular cerebral, a boli cardiovasculare, a  hipertensiunii arteriale. În plus, reglează nivelul de zahăr din sânge. Este mai bine să cumperi batoane de scorțișoară sau să reînnoiești pudra, în mod regulat, pentru că aceasta își pierde aroma și proprietățile după câteva luni.

Scorțișoara poate fi adăugată în supe și tocănițe. De asemenea, o poți adăuga peste fructele preferate, precum mere, pepeni sau portocale.  

Metabolismul lent poate fi recunoscut după șase semne. Care sunt acestea?

Ghimbir. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Maastricht (Olanda), ghimbirul poate stimula metabolismul și poate arde grăsimile. Ghimbirul este eficient și împotriva senzațiilor de greață. Acest condiment are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea durerilor musculare, durerilor articulațiilor și artritei. Ghimbirul poate trata arsurile la stomac, migrenele și problemele de colesterol. Cel mai bine este să consumi ghimbir proaspăt. Ghimbirul uscat sau pudră poate fi mai puțin eficient.

Poți adăuga o felie de ghimbir proaspăt în ceai sau în mâncărurile din carne. De asemenea, nu uita  să adaugi ghimbir ras în salatele de legume.

Consumă, zilnic, varză murată: are zeci de beneficii pentru sănătate și te ajută să slăbești

Cucurma (turmericul) este unul dintre cele mai utilizate condimente în bucătăria indiană. Conține curcumină, un compus cu proprietăți antiinflamatorii, care ajută la prevenirea bolii Alzheimer și a hipertensiunii arteriale. Turmericul este eficient și în prevenirea gutei, a colesterolului și a cancerului.

Un studiu din 2008 publicat în Prevention Research a arătat că condimentul  ar putea preveni proliferarea celulelor canceroase de sân. Cumpărați turmeric în cantități pe care le veți consuma în două luni, deoarece din luna a 3-a turmericul începe să-și piardă din savoare și proprietăți.

Turmericul poate fi amestecat cu ceapa prăjită sau presărat peste diferite feluri de mâncare din carne, supe și salate. Pentru a-i activa cel mai bine proprietățile, turmericul trebuie amestecat cu piper negru sau ghimbir.

Rodia reduce tensiunea arterială și îmbunătățește memoria: 8 motive pentru a adăuga acest fruct în dieta zilnică

Semințe de fenicul. Aceste semințe au un gust de lemn dulce și ajută la ameliorarea crampelor menstruale. Conțin substanțe fitochimice, care sunt similare cu estrogenul. 

Acest condiment vindecător este, de asemenea, eficient în calmarea colicilor la copii mici, la  ameliorarea durerilor de artrită și prevenirea hipertensiunii arteriale. Semințele de fenicul își pot păstra aroma timp de 3 ani dacă sunt depozitate corespunzător. Le poți adăuga la ceai, salate de fructe și omletă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel