EXCLUSIV  Accident frontal: cele şase secunde care te salvează. Mișcarea despre care NU știați

Accident
Accident

Într-un interviu acordat DC News, Ion Benea, directorul Centrului de Supraviețuire Urbană, a explicat şoferilor, dar şi pasagerilor cum trebuie să reacţioneze în cazul în care o maşină se îndreaptă spre ei, iar impactul este iminent.

În momentul producerii unui accident rutier, persoanele din autoturismele implicate au numai câteva secunde la dispoziţie pentru a-şi salva viaţa. Vorbim de câteva secunde care, gestionate aşa cum trebuie, vă pot salva viaţa. 

"Vă dau un exemplu de accident produs în condiţiile în care una dintre maşini este în staţionare. Pe o stradă în formă de T, un troleibuz scapă de sub control şi vine în viteză spre o maşină parcată acolo. Şoferul abia urcase în maşină. L-a strivit!

După cum s-a văzut pe camerele video, s-a dovedit că a avut peste şase secunde din momentul în care a văzut că vine troleibuzul respectiv peste el şi până la impact. Cu toate acestea nu a avut nicio reacţie", a povestit Ion Benea.

[citeste si]

De obicei eşti surprins, impactul se produce foarte rapid

"Ai şase secunde, patru secunde sau sub două secunde. Într-un interval de şase secunde ai timp să treci de pe locul şoferului pe locul din dreapta. Sunt tehnici care să te ajute să faci acest lucru chiar în trei secunde. Sau dacă locul din dreapta e ocupat, atunci să treci pe locul din spate.

Când vorbim de un timp până la impact de sub patru secunde, trebuie să încerci totuşi să treci, dar oricum, în momentul impactului te prinde undeva în aer, în trecere către locul respectiv. Deci nu eşti victimă 100% în condiţiile în care impactul se produce lateral, corpul se duce undeva către dreapta, capul rămâne în stânga şi se izbeşte de geam, de stâlp", a explicat Ion Benea, directorul Centrului de Supraviețuire Urbană.

URMĂREŞTE DECLARAŢIA LUI ION BENEA AICI:

ÎNTREAGA EMISIUNE AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel