A murit Maxi Jazz, solistul trupei Faithless

Maxi Jazz, solistul trupei electronice britanice Faithless, a murit la vârsta de 65 de ani, informează PA Media/dpa sâmbătă.

Muzicianul şi DJ-ul, al cărui nume real era Maxwell Fraser, a fost un membru de bază al grupului de dans, alături de Rollo şi Sister Bliss - şi împreună au lansat o serie de piese de succes, printre care "Insomnia", "God is a DJ" şi "We Come 1".

Pe contul de Instagram al cântăreţului a fost publicat următorul anunţ:

"Cu durere în suflet vă anunţăm că Maxi Jazz a încetat din viaţă liniştit în casa sa din sudul Londrei, noaptea trecută.

A fost un om care ne-a schimbat vieţile în atât de multe feluri. El a dat un sens şi un mesaj adecvat muzicii noastre.

Era, de asemenea, o fiinţă umană minunată, cu timp pentru toată lumea şi o înţelepciune care era atât profundă, cât şi accesibilă.

A fost o onoare şi, desigur, o adevărată plăcere să lucrez cu el. A fost un textier genial, un DJ, un budist, o prezenţă scenică deosebită, un pasionat de maşini, un vorbitor neobosit, o fiinţă umană frumoasă, o busolă morală şi un geniu.

Rollo, Sister Bliss & The E-Type Boys.

Cine au fost Maxi Jazz și Faithless 



Faithless s-a format în 1995 şi a produs şapte albume de studio, cea mai recentă lansare fiind "All Blessed" din 2020.

Au lansat, de asemenea, o serie de albume de compilaţii şi au fost cap de afiş la unele dintre cele mai mari festivaluri din lume, inclusiv la scena Pyramid din Glastonbury în 2002.

Grupul a fost nominalizat la Brit Award pentru cel mai bun spectacol de dans britanic în 1999 şi 2002.

Născut în Brixton, Jazz a fost, de asemenea, liderul unei trupe de muzicieni numită Maxi Jazz & The E-Type Boys şi a lansat muzică cu grupul Soul Food Cafe.

Sister Bliss i-a adus un omagiu colegului său de trupă pe Twitter, postând o fotografie alb-negru cu el şi scriind: "Maxi Jazz 1957 - 2022. Cu tristeţe vă anunţăm că Maxi s-a stins liniştit în somn noaptea trecută. Vă trimitem dragoste tuturor celor care aţi împărtăşit călătoria noastră muzicală. Aveţi grijă unul de celălalt".

Clubul de fotbal Crystal Palace, unde Jazz a fost director asociat, "deplânge" moartea muzicianului legendar, pe contul său oficial, şi adaugă că echipa va ieşi pe o piesă Faithless în timpul meciului de Boxing Day, în a doua zi de Crăciun, în semn de omagiu adus acestuia, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel