A fost calculat numărul găurilor negre din Univers. Cifra are 19 zerouri

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Astronomii au calculat, recent, numărul găurilor negre din Universul cunoscut, iar cifra este uluitoare: are 19 zerouri. 

Găurile negre sunt, de fapt, nucleul unor stele moarte, iar numărul acesta din Universul cunoscut este de 40 cvintilioane, adică 40.000.000.000.000.000.000. Cu toate astea, numărul găurilor negre, deşi uriaş, reprezintă doar 1% din materia observabilă în Univers. 

"Ce este inovativ în modul de calcul este cuplarea unui model detaliat de evoluţie stelară şi binară cu formule avansate privind formarea stelelor şi îmbogăţirea metalelor în galaxii individuale. Este printre primele calcule ab nitio ale funcţiilor găurilor negre în istoria cosmosului", a transmis Alex Sicilia, astrofizician la Şcoala Internaţională de Studii Avansate (SISSA) din Italia, conform Science Alert

Astronomii au detectat cel mai apropiat sistem binar de găuri negre supermasive

La doar 89 de milioane de ani lumină distanță, în galaxia NGC 7727, două găuri negre supermasive se apropie una de alta până vor intra în coliziune. Noile măsurători care cercetează galaxia au descoperit că nucleul constă dintr-o pereche binară supermasivă de găuri negre. Este cel mai apropiat astfel de sistem binar descoperit până în prezent. Până la acest moment, recordului un sistem similar fusese detectat la 470 de milioane de ani lumină.

Mai mult, cele două găuri negre supermasive sunt mai aproape una de cealaltă decât orice alt binar de găuri negre supermasive detectat până acum, fiind separate de o distanță de doar 1.600 de ani lumină. Astronomii preconizează că cele două găuri negre vor evolua atât de aproape una de cealaltă încât vor intra în coliziune, devenind o singură gaură neagră supermasivă.

Descoperirea confirmă faptul că NGC 7727 este produsul unei fuziuni între două galaxii, dar oferă posibilitatea unor cercetări mai aprofundate asupra interacțiunilor dintre găurile negre supermasive.

„Este prima dată când găsim două găuri negre supermasive care sunt atât de aproape una de cealaltă, la mai puțin de jumătate din distanța la care descoperisem un sistem similar”, spune astronoma Karina Voggel de la Observatorul de la Strasbourg din Franța. CITEŞTE CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel