Informare privind noile formulare digitale de intrare în România (PLF).
Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, de la lansarea aplicației https://plf.gov.ro și până la 18:00, au fost create 35.549 de conturi în platformă și 14.212 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF).
Diferența dintre numărul persoanelor care și-au creat cont în platformă și al celor care au generat formular este reprezentat de cei care au dorit să vadă cum arată aplicația, ce informații sunt solicitate sau care sunt pașii necesari pentru completare.
Cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:
1. Aeroportul International „Henri Coandă” - 5.221
2. Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj - 1.193
3. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 955
4. Punctul de Trecere a Frontierei Borș – 742
5. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 708
Reamintim că în această dimineață Serviciul de Telecomunicații Speciale a operaționalizat platforma https://plf.gov.ro, astfel încât persoanele care vor intra în țară în cursul zilei de mâine să aibă timpul necesar să completeze formularul digital.
Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în țară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană și reglementat de Guvernul României.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că din numărul total al persoanelor care au intrat în România sâmbătă și duminică, aproximativ 16.000 intră în carantină deoarece nu sunt vaccinate.
Zeci de mii de români care vor să fie acasă de sărbători au ajuns în ultimele zile la punctele de trecere a frontierei. Cele mai multe persoane nu sunt vaccinate și, conform procedurilor, trebuie să intre în carantină.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dezvăluit că, în weekend, aproximativ 16.000 de persoane au ajuns în România și trebuie să intre în carantină. Demnitarul i-a sfătuit pe români să respecte regulile privind carantina.
„Oamenii trebuie să știe că, așa cum respectă regulile în țările din care vin, aceeași abordare trebuie să fie și acasă... Controlul respectării carantinei revine în mare măsură colegilor de la MAI... Trebuie să fim serioși... prin decizia nerespectării măsurii carantinei punem în pericol alte persoane. Este o măsură de sănătate publică menită să protejeze comunitatea, nu cred că suntem inconștienți ca să raspândim cu bună știință o boală care poate să fie fatală”, a declarat, duminică, la Digi 24, Alexandru Rafila.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu