Victor Ponta, atac fără precedent la Klaus Iohannis. "Nu am auzit niciodată în politică ceva mai urât de atât"

O declarație a fostului premier Victor Ponta a făcut vâlvă în presă. Era doar o frântură dintr-un interviu înregistrat pentru TV SUD. Victor Ponta s-a aruncat în lupta pentru alegerile parlamentare din Gorj de anul viitor, așa se explică și prezența sa la televiziunea locală. 

Declarația care a făcut vâlvă a fost: "O să regret tot timpul faptul că anumite proiecte nu le-am terminat, că altele nu le-am făcut mai bine. Dar nu, atunci era momentul în care trebuia să demisionez, din multe motive, dar unul singur, pe care îl pot rezuma într-o frază, care nu a fost rostită de mine, ci de altcineva, a spus aşa: 'Au trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta'. Or, eu, atunci, ştiam că cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuşi şi la figurat, şi la propriu să calce pe cadavre. Or, eu sunt un om care am fost construit altfel şi nu cred că merită să ţii de o funcţie călcând peste cadavre. Alţii au considerat că merită lucrul ăsta, eu nu. Şi, repet, gândindu-mă şi la cei care au avut încredere, care m-au sprijint, era momentul potrivit".

[citeste si]

În scurtul interviu acordat pentru TV SUD, nu a făcut o singură dată referire la afirmația președintelui Klaus Iohannis. Întrebat despre aşteptările sale de la anul 2016, ţinând cont că este un an electoral, Victor Ponta a afirmat că vrea să trăiască într-o ţară în care să nu mai audă niciodată că "a fost nevoie să moară oameni ca să schimbăm un guvern".

"Nu vreau să fie considerat un atac la adresa cuiva, dar..."

"Nu vreau să mă refer la anul electoral foarte mult, că nu e neapărat o miză personală, aşteptările mele sunt de a încerca să fim mai puţin dezbinaţi şi să ne lăsăm mai greu păcăliţi de diverse scheme şi strategii de păcălit oamenii. (...) Nu vreau să fie considerat un atac la adresa cuiva, dar aş vrea să trăiesc într-o ţară în care să nu mai aud niciodată o enormitate de genul 'a fost nevoie să moară oameni ca să schimbăm un guvern'. Nu am auzit niciodată în politică ceva mai urât de atât şi nu aş vrea să mai trăiesc într-o ţară în care aşa ceva se consideră normal. Vreau să înţeleagă totuşi oamenii cum am ajuns să renunţ la o funcţie importantă, care ţi-a fost dată prin votul oamenilor: nu e o decizie uşoară, dar, repet, spre deosebire de alţii, nu sunt dispus să calc pe cadavre ca să obţin o funcţie sau ca să obţin puterea. Nu am fost niciodată şi nici nu voi fi vreodată, poate că e un punct slab al meu ca politician, dar cred că e un punct tare ca om", a mai spus Victor Ponta.

Tragedii folosite "cinic", în scop politic

Fostul premier a mai spus că este extrem de incorect să foloseşti moartea unor oameni pentru interese politice şi de putere, mi se pare extrem de incorect, a arătat el. Fostul premier a adăugat că, dacă se vor mai întâmpla astfel de tragedii, ar trebui să nu fie folosite, "cinic", în scop politic. Premierul Victor Ponta a anunţat în data de 4 noiembrie, la Palatul Victoria, că îşi depune mandatul de la conducerea Guvernului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel