Patapievici nu, Kovesi da. Ponta i-a acordat "Steaua României" lui Kovesi, după suspendarea din 2012- DOCUMENT

Premierul Victor Ponta, care s-a opus vehement contrasemnării decretului prezidențial de decorare a fostei conduceri a Institutului Cultural Român, n-a ezitat să-și pună semnătura pe decretul ce avea să-i ofere Laurei Codruța Kovesi "Steaua României". 

Lumea Justiției prezintă, în premieră, decretul prezidențial pe care premierul la semnat în vederea acordării Laurei Codruta Kovesi, la încheierea mandatului de procuror general al României, Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler.

(w670)

Decretul pentru decorarea Laurei Codruța Kovesi este datat 2 octombrie 2012, într-o perioadă extrem de tensionată politic, plasată imediat după referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu și cu puțin timp înainte de controversatul pact de coabitare dintre președinte și premier. Mai mult, la aproximativ opt luni de la momentul decorării, Victor Ponta a nominalizat-o pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef al DNA, decizie pentru care premierul este criticat și în prezent.  

Spre deosebire de acest caz, în cazul lui Horia Roman Patapievici, premierul Victor Ponta a putut să refuze contrasemnarea decretului pentru decorare. 

În același timp, amintim că Laura Codruța Kovesi, în afară de premierul Victor Ponta, a mai fost decorată de Ambasada SUA la București, pentru lupta împotriva infracționalității și corupției. VEZI AICI: Kovesi, PREMIATĂ de Ambasada SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel