"EȘEC răsunător. Victor Ponta aruncă în aer economia pentru voturi"

Premierul Victor Ponta a fost criticat dur, după negocierile cu FMI, de către prezidențiabilul PDL, Cătălin Predoiu. 

"Negocierile între Cabinetul Ponta și FMI, care s-au derulat în aceste zile la București, au fost un eșec răsunător. Ponta încearcă să păcălească FMI, după ce a fost prins iar cu temele nefăcute. Nici n-au plecat bine reprezentanții Fondului, că s-a grăbit să anunțe reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, fără a avea acordul acestei instituții și fără să prezinte măsurile economice care să susțină această reducere. Măsura va fi aplicată de la 1 octombrie, din prima zi a campaniei electorale, ceea ce arată disperarea sa în bătălia politică pentru președinție", a declarat prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu. 

VEZI și: Ponta anunță scăderea CAS cu 5%

Prezidențiabilul PDL subliniază că reducere CAS este necesară, însă trebuie dublată de măsuri reale și concrete pentru stimularea creșterii economice. Cătălin Predoiu critică promisiunile premierului de creștere a salariilor pentru bugetari, a pensiilor sociale, a indemnizațiilor pentru copii. "În goana nebună după voturi, Ponta nu uită să majoreze sporurile unor categorii extrem de importante: militarii, polițiștii și personalul din servicii. Nici dascălii nu sunt uitați. Ponta le promite reducerea normei de ore. Toate aceste măsuri sună minunat pe hârtie", a adăugat Cătălin Predoiu.

VEZI și: Radu Tudor, după anunțul reducerii CAS: Ponta dă flit FMI! 

Prim-vicele PDL subliniază că  "premierul iresponsabil vrea să arunce în aer economia". El adaugă: "Dezastru devine astfel cuvântul cheie al acestei guvernării, dacă cineva mai avea vreo îndoială. (...) În tentativa de a păcăli pe toată lumea, Ponta are doar două obiective: să cumpere voturi cu măsuri nerealiste și să mențină baronii PSD conectați la țevile banului public". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel