Alianță PSD-PNL, după alegerile parlamentare. Ce spune Cătălin Predoiu

Parlamentul României
Parlamentul României

Prim-vicepreședintele liberal, Cătălin Predoiu, a precizat, la interviul DCNEWS LIVE, că nu este în măsură să ofere o declarație în numele întregului PNL privind o eventuală alianță cu PSD după alegerile parlamentare în vederea constituirii unui nou Guvern, dar că, în opinia sa, "ADN-ul acestui partid politic este conservator în sensul rău al cuvântului".  

Întrebat, joi, la DC News Live, de către analistul politic Bogdan Chirieac dacă PNL ar fi dispus să facă o alianță cu PSD în Parlament pentru a se asigura un nou Executiv, după scrutinul electoral din toamna acestui an, Cătălin Predoiu a replicat: "Nu sunt în măsură să răspund pentru întregul partidul acum, înainte de a se discuta o astfel de problemă la nivelul partidului, dar vă spun, din punct de vedere personal, am fost în cinci guverne ministru fără afiliere politică - cum s-ar spune azi, tehnocrat - am văzut de două ori la treabă coaliții cu PSD. De câte ori a fost în operă o astfel de coaliție, nu a funcționat, Pentru că e foarte greu să lucrezi cu PSD. Este un partid care, tradițional, a blocat acestă țară. Tot timp a ținut-o în loc, nu a dat drumul modernizării, am fost mereu doi-trei pași în urma altora. Eu vorbesc de Estul european. (...) Niciodată, începând cu '90, cu dl Ion Iliescu, nu a dat drumul la dezvoltarea țării", a precizat fostul ministru al Justiției.

De ce a plecat PNL din USL

În același context, Cătălin Predoiu a mai arătat că ADN-ul PSD este "conservator în sensul rău al cuvântului", susținând totodată, că și PNL a părăsit USL, tot din cauza social-democraților.

"Liberalii au fost nevoiți să plece din USL din cauza lor. Ei (PSD) au blocat tot. Îmi spun colegii care au fost miniștri în primul cabinet Ponta: «Vorbeam una cu premierul, a doua zi era altceva. Orice inițiative aveam, erau blocate». Ori asta semăna cu tabloul pe care îl văzusem eu în guvernul când a fost PDL-PSD. Tot așa a fost un blocaj permanent. În sine, ADN-ul acestui partid politic este conservator în sensul rău al cuvântului", a afirmat liderul liberal.

Vezi declarația la minutul 47:00

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel