Adrian Țolea (PNL), ales președinte interimar al Consiliului Județean Arad

Vicepreședintele Adrian Țolea a fost ales președinte interimar al Consiliului Județean Arad, după ce Instituția Prefectului a emis, vineri, ordinul de suspendare din funcția de președinte a lui Nicolae Petru Ioțcu, arestat preventiv pentru trafic de influență.

Vezi și: Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, prins în flagrant când lua mită

 

Conform legislației în vigoare, urmare a comunicării oficiale a ordinului prefectului, consilierii județeni au fost convocați în ședință de urgență, pentru alegerea unui președinte interimar. La ședința desfășurată sâmbătă au fost prezenți 22 de consilieri din cei 32.

Singurul candidat pentru funcția de președinte interimar al administrației județene a fost vicepreședintele Adrian Țolea, cel de-al doilea vicepreședinte, Romulus Remus Guțu, retrăgându-se din competiție.

Țolea a fost ales cu majoritate de voturi, doar doi dintre consilierii prezenți votând împotrivă.

Alegeri cu scandal

Imediat după anunțarea rezultatului votului, consilierul PSD Ioan Gligor i-a cerut demisia de onoare lui Adrian Țolea, pe motiv că a făcut parte din aceeași echipă de conducere a CJ Arad cu Nicolae Ioțcu.

”Domnule Țolea, în continuare așteptăm demisia dumneavoastră de onoare. Și asta pentru că ați făcut parte din aceeași echipă cu domnul Ioțcu. Nu cred că mai aveți legitimitatea să reprezentați interesele cetățenilor acestui județ, în condițiile în care Nicolae Ioțcu este cercetat penal pentru corupție”, a spus Ioan Gligor, citat de Agerpres.

În replică, Adrian Țolea a spus că nu se simte vinovat cu nimic și că există instituții abilitate la care pot fi depuse plângeri.

Citește și: Primele reacții din PNL, după ce DNA a prins în flagrant un liberal

La finalul ședinței extraordinare, președintele interimar a declarat presei că va continua proiectele începute de CJ Arad și va asigura buna funcționare a instituției și a instituțiilor subordonate.

”Prioritățile mele sunt continuarea proiectelor importante pe care le are Consiliul Județean Arad, investiții în mai multe zone, proiecte finanțate din fonduri europene, dar și din fonduri publice. Este important pentru locuitorii județului Arad ca toate aceste proiecte să continue. Dar la fel de importantă este și asigurarea funcționării administrației județene și a instituțiilor subordonate. Cred că este important în această perioadă dificilă să continuăm activitatea cu calm, cu responsabilitate, cu seriozitate, cu profesionalism”, a declarat Adrian Țolea.

În vârstă de 44 d ani, Adrian Țolea este prim-vicepreședinte al PNL Arad. A fost ales consilier județean în mandatul 2012 - 2016, iar ulterior a fost votat vicepreședinte al CJ. El a mai ocupat funcția de vicepreședinte al CJ și în mandatul 2008 - 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel