''Tramvaiul poeziei'' va circula între 10 septembrie şi 1 octombrie în Capitală

O bibliotecă interactivă amenajată în Tramvaiul Poeziei va circula în Capitală pe linia 1, în perioada 10 septembrie - 1 octombrie, în cadrul evenimentului ''Poezia nu muşcă'', informează un comunicat transmis Agerpres.

"Tramvaiul poeziei" este realizat de organizaţia nonguvernamentală "Arta nu Muşcă" în parteneriat cu Primăria Capitalei şi Societatea de Transport Bucureşti - STB SA.

Proiectul "Tramvaiul Poeziei" îşi propune să aducă lectura şi poezia mai aproape de public, în contextul în care 69% dintre români şi 46% dintre bucureşteni declarau că nu au citit nicio carte şi doar 9% afirmau că citesc aproape zilnic, potrivit Barometrului de consum cultural dat publicităţii în 2018.

"Chiar în anul în care România sărbătoreşte Cartea, 'Tramvaiul Poeziei' va rescrie mersul călătorilor din Capitală în luna septembrie. Ei se vor bucura de cărţi de poezie şi muzică jazz. Simultan, va avea loc şi un concurs de poezie pentru tinerii poeţi şi vor fi organizate lecturi performative în spaţii alternative, cu scopul de a aduce poezia mai aproape de publicul larg, de a le oferi trecătorilor accesul la lectură şi de a contribui la coeziunea locuitorilor Capitalei", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, călătorii care se vor urca în mijlocul de transport vor avea ocazia să citească poeme de autori români clasici şi contemporani şi să asculte poezie.

"STB susţine poezia, dar şi actul cultural, în general. Suntem bucuroşi că, prin eforturile societăţii civile, le putem oferi călătorilor mici bucurii şi câteva momente plăcute în drumurile lor către serviciu, către şcoală, către casă sau spre altă destinaţie. STB face eforturi pentru creşterea calităţii serviciilor oferite publicului şi în curând vom prezenta noi facilităţi şi oferte care dovedesc ataşamentul nostru faţă de călători", spune Andrei Creci, directorul general al STB SA.

În cadrul aceluiaşi proiect, va avea loc şi un concurs de poezie destinat tinerilor poeţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Aceştia sunt invitaţi să se înscrie în concurs cu trei poezii, în perioada 10-20 septembrie, pe site-ul www.artanumusca.ro. Juriul, din care fac parte Iv Cel Naiv, Iulian Tănase şi Cătălina Matei, va alege 10 finalişti pentru a participa la un curs de scriere creativă.

În finală, talentul tinerilor poeţi va fi provocat pentru a crea un poem pe tema "Salvează poezia oraşului!", iar poemul câştigător va fi pictat pe peretele unei clădiri aflate în centrul Bucureştiului. De asemenea, toate poemele selectate şi povestea proiectului Tramvaiul poeziei vor fi adunate într-o carte care va fi lansată la Târgul Internaţional Gaudeamus.

Proiectul "Tramvaiul Poeziei" este co-finanţat prin Administraţia Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu STB şi Primăria Capitalei.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener media al evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel