Spitalul Judeţean Braşov riscă să rămână fără bani de salarii pentru luna decembrie

Urgenta Judetean
Urgenta Judetean

Spitalul Judeţean Braşov are probleme grave cu bani. Managerul dr. Marius Neculoiu spune că dacă Casa de Asigurări de Sănătate nu va deconta serviciile prestate, instituţia pe care o conduce riscă să rămână fără bani. Managerul Spitalului Judeţean afirmă că în acest moment bugetul instituţiei nu poate acoperii nici măcar salariile pentru luna decembrie şi nici tratamentul bolnavilor cronici, informează Bună Ziua Braşov.

Autor: Adrian Stroescu

Urgenta Judetean

Ultimele luni ale anului sunt problematice pentru managerii spitalelor. Iar anul 2011 nu face excepţie. Banii pe care Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) îi alocă pentru contractarea serviciilor medicale sunt insuficienţi, spun managerii de spitale. Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă, cea mai mare unitate sanitară, care are nevoie şi de cei mai mulţi bani, ar putea funcţiona până în 20 noiembrie, însă cu banii veniţi din fondul de rezervă al spitalelor. Situaţia e asemănătoare şi în cazul celorlalte spitale.

„Până spre sfârşitul lunii noiembrie, sunt bani. Luna decembrie este însă descoperită în acest moment şi pentru ea aşteptăm o rectificare. Noi am făcut de aproximativ o lună demersuri la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi sperăm că în cursul lunii noiembrie va fi o rectificare. Până atunci, spitalele funcţionează cu banii din fondul de rezervă al spitalelor”, spune Luminiţa Niţu, director relaţii contractuale şi purtător de cuvânt al CAS Braşov.

Dr. Marius Neculoiu a precizat că, în noiembrie, banii primiţi de la Casă ajung doar pentru salarii. „Contractul pe care l-am semnat în iunie prevedea fonduri care ajungeau până în noiembrie, la început. Pentru luna noiembrie funcţionăm cu fondul de rezervă, dar banii pe care îi avem ajung doar pentru salarii. În decembrie, pentru moment, nu avem nici bani de salarii”, spune managerul.

Întrebat dacă situaţia financiară se va răsfrânge şi asupra pacienţilor, care ar putea fi nevoiţi să vină cu medicamente de acasă, managerul a spus că „în principiu, dacă nu avem buget, există şi acest risc. Însă aici vorbim de pacienţi cronici, nu de cazurile urgente. Cronicii, dacă nu vin bani, ar putea fi chiar reprogramaţi pentru anul viitor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel