România-EBOLA. Plan șocant din țările lovite de EBOLA pentru ROMÂNIA. REACȚIA MAE

Ebola amenință Europa și, implicit, România.


VEZI ȘI: EBOLA: 5 români, suspectați că se află în Sierra Leone, stat afectat de virusul ucigaș


România, țintă pentru oamenii care încearcă să fugă de Ebola

Autoritățile trebuie se confruntă cu un fenomen sensibil, pe relația cu Africa. Oamenii cu resurse materiale din țările lovite de Ebola încearcă să fugă în Europa, pentru a se pune la adăpost de epidemie. Vizele se obțin greu, din statele occidentale, așa că România a devenit o țintă pentru refugiații cu bani care fug din calea epidemiei.

Plan incredibil pus în aplicare 

În cursul verii, MAE a primit cereri de viză pentru un forum al oamenilor de afaceri din Nigeria care urma să se desfășoare la București. Câteva sute de persoane solicitau viză de intrare și se arătau dispuse să suporte toate cheltuielile de organizare a manifestării cazarea la hoteluri de lux. Ar fi fost o premieră ca în țara noastră să se desfășoare o astfel de manifestare economică, de interes local, în Nigeria, și despre care cercurile de afaceri din România nu știau nimic. Nu existau invitați nici din alte țări.

Autoritățile sanitare au anunțat autoritățile consulare despre riscul de răspândire a bolii, dacă persoane contaminate accidental sunt admise în țara nostră, sau dacă pacienți deja infectați caută refugiu și salvare în spitale mai bine dotate din Europa, folosind România ca poartă de intrare.

MAE a refuzat vizele, iar presupusa conferință nu a mai avut loc. Nu au existat plângeri din partea africanilor, nici pe canale oficiale, nici informale, ceea ce arată că presupunerea autorităților a fost corectă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel