Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, a fost invitat la interviurile DC News și DC Medical unde a vorbit despre riscurile asociate tratamentului cu toxină botulinică.
Prof. dr. Ioan Lascăr a explicat că, odată cu înaintarea în vârstă, fiecare persoană suferă transformări fizice care pot determina dorința de a îmbunătăți anumite aspecte ale feței. Acest lucru poate începe de la 20-30 de ani, prin proceduri nechirurgicale, cum ar fi injecțiile cu toxină botulinică pentru îndepărtarea ridurilor.
„În raport cu vârsta, în raport și cu particularitățile constituționale, fiecare dintre noi, pe măsură acumulării anilor, suferim anumite transformări, mai mult sau mai puțin importante, și, în funcție de felul în care percepem, încasăm aceste modificări, putem să considerăm, la un moment dat, că ar trebui să îmbunătățim anumite aspecte.
Sigur, asta poate începe de la vârste destul de tinere. Sunt persoane care la 20, 30 de ani apelează la astfel de proceduri care nu sunt chirurgicale, sunt procedee nechirurgicale. Avem la ora actuală o mulțime de astfel de posibilități. E vorba de injecții cu diferite tipuri de substanțe. Injecții care vehiculează ca agent terapeutic toxina botulinică utilizată pentru îndepărtarea ridurilor cam la orice vârstă, dar începem chiar de la vârste destul de tinere. Uneori chiar generează excese.”, a spus prof. dr. Ioan Lascăr.
Profesorul a explicat care sunt riscurile la care ne supunem atunci când optăm pentru astfel de procedee nechirurgicale.
„Înghețarea fizionomiei, deci aspectul fizionomiei înghețat. Acesta este scopul, toxina botulinică paralizează mușchiul, iar felul în care este ea dozată pentru procedurile estetice permite paralizia mușchilor superficiali, care sunt la baza tegumentului și care generează mimica. Aceștia ne fac să putem transmite mimic anumite sentimente, anumite mesaje. Atunci când am înghețat fizionomia, nu este tocmai plăcut ca o persoană să aibă aceeași figura statuară.", a spus prof. dr. Ioan Lascăr.
„Această înghețare e cauzată de un exces de administrare, de frecvența crescută a administrării sau e inerentă?", a întrebat Val Vâlcu.
„Să spunem o administrare nepotrivită, nefericită. Obiectivul ideal ar fi să estompăm ridurile, să dăm înapoi cu niște ani, uneori chiar un deceniu sau doi, aspectul fizionomic, dar să păstrăm fizionomia pentru că ne caracterizează felul în care transmitem mesajul, felul în care asociem mesajul verbal cu musculatura mimică facială. Acesta este scopul ei.
Sigur că mai pot genera ptoze, deci căderea pleoapelor, a sprâncenelor, asimetrii importante faciale. Deci o administrare neprofesională.", a spus prof. dr. Ioan Lascăr la interviurile DC News și DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu