Ingredientul folosit de secole în întreaga lume, ideal pentru asezonarea salatelor și peștelui, previne și reduce migrenele.
Durerea de cap este o problemă de prim ordin în societatea actuală. Multe persoane nu își pot desfășura activitățile cotidiene în mod normal din cauza durerilor de cap sporadice sau cronice. Deși cercetările progresează și există din ce în ce mai multe informații, încă există un vid în ceea ce privește originea acestor dureri. Există câteva remedii naturale capabile să atenueze disconfortul cauzat de aceste tulburări.
În anul 2011, Organizația Mondială a Sănătății a publicat un Atlas ilustrativ despre diferitele tipuri de dureri de cap, persoanele afectate și modalitățile de tratament.
Pentru a realiza această cercetare, au fost efectuate studii timp de trei ani consecutivi cu experți în neurologie și pacienți voluntari în peste 100 de țări.
Din acest studiu amplu s-au extras diverse concluzii edificatoare. Printre aceste constatări, se evidențiază faptul că 75% dintre adulții cu vârste cuprinse între 18 și 75 de ani vor suferi de durere de cap pe parcursul vieții lor. În plus, femeile sunt mai predispuse să sufere de astfel de tulburări. Atlasul indică faptul că doar în Uniunea Europeană se pierd peste 190 de milioane de zile de muncă din cauza durerilor de cap.
Nu întotdeauna trebuie să apelăm la medicamente atunci când avem dureri de cap. Există diferite modalități de a ameliora simptomele durerii de cap, în special dacă aceasta este ușoară. Mici acțiuni precum evitarea pe cât posibil a luminii artificiale, menținerea unei hidratări corespunzătoare, ascultarea muzicii relaxante și efectuarea unor mici modificări în alimentația noastră pot aduce o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește simptomatologia asociată cu durerile de cap.
Mărarul este o specie foarte puternică în acest sens. El a fost folosit de secole pentru a trata diferite afecțiuni în multe culturi, iar proprietățile sale medicinale sunt recunoscute la nivel mondial. Acest ingredient, prezent în majoritatea bucătăriilor, poate fi foarte benefic pentru persoanele care suferă de dureri de cap recurente. Are proprietăți relaxante, ideale pentru reducerea acestui tip de afecțiuni. Poate fi consumat în multe forme, atât în supe, cât și în murături sau salate. Dar, pentru a ameliora simptomele durerii de cap, este ideal să îl pregătim sub formă de infuzie, să inhalăm aburii direct și apoi să bem ceaiul. Efectele sunt practic imediate și reprezintă un mare ajutor pentru persoana afectată.
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @cookie_studio
La fel ca majoritatea fructelor și legumelor cu culori vii, mărarul este un antioxidant natural care întărește sistemul imunitar și ajută la eliminarea radicalilor liberi dăunători pentru sănătate. Aceste proprietăți îl fac, de asemenea, un remediu natural pentru întinerire.
Introducerea mărarului în dietă poate, de asemenea, să însemne îmbunătățirea digestiei noastre. Originea sa vegetală îi conferă proprietăți care previn formarea gazelor și îmbunătățesc tranzitul intestinal, prevenind tulburări precum diareea sau constipația și contribuind la buna funcționare a sistemului digestiv în general. De asemenea, mărarul este un aliat bun pentru pierderea în greutate, deoarece acționează ca un diuretic natural și ajută la eliminarea lichidelor și toxinelor.
Pe de altă parte, mărarul este o sursă bogată de calciu care întărește sistemul osos, previne boli grave precum osteoporoza și este de mare ajutor în trecerea prin schimbările hormonale puternice, cum ar fi menopauza. Totodată, mărarul are și capacitatea de a reduce durerile menstruale, ajutând la prevenirea spasmele uterine și acționând ca un analgezic natural, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu