Pericolele zahărului pentru sănătate: iată motivele pentru care ar trebui să-l excluzi din dieta ta

Pericolele zahărului pentru sănătate, iată motivele pentru care ar trebui să-l excluzi din dieta ta. Sursa foto: freepik.com
Pericolele zahărului pentru sănătate, iată motivele pentru care ar trebui să-l excluzi din dieta ta. Sursa foto: freepik.com

Unele dintre alimentele pe care ești obișnuit să le consumi zilnic nu sunt bune pentru sănătate. 

Spre exemplu, zahărul. Majoritatea persoanelor nu pot bea ceai, cafea sau alte băuturi fără zahăr. Medici recomandă, însă, eliminarea zahărului din alimentație din mai multe motive.

Strică dinții. Zahărul nu conține substanțe nutritive benefice. În schimb, conține o cantitate imensă de calorii, care contribuie la formarea grăsimii corporale. În plus, zahărul este un adevărat paradis pentru bacteriile din cavitatea bucală. Prin urmare, dacă nu vrei să te îngrași și să-ți strici dinții, limitează aportul zilnic al acestui produs.

Alunele mâncate pe stomacul gol, ajutor pentru organism. Ce spun specialiştii

Oferă o sarcină asupra ficatului. Organismul folosește zahărul pentru nevoile sale de energie. Și e bine când îl consumi cu moderație. În acest caz, mușchii priesc fructoză. Dacă cantitatea consumată de zahăr este mare, ficatul începe să sufere. Acest lucru se datorează faptului că zahărul este transformat în grăsime. Prin urmare, pe lângă problemele legate de excesul de greutate, riști să îmbolnăvești ficatul.

Reduce sensibilitatea la insulină. Acest hormon reglează nivelul zahărului din sânge. Dacă mănânci mult zahăr, atunci sensibilitatea organismului la insulină scade. În acest caz, suferă pancreasul, care se ocupă de producerea unei cantități suficiente de insulină. Toate acestea duc la tulburări metabolice, care, adesea, declanșează diabetul.

Vrei să slăbești? Consumă 13 alimente, care reduc pofta de mâncare

Promovează dezvoltarea cancerului. Cancerul se caracterizează prin creșterea celulelor roșii, iar insulina este capabilă să regleze aceste procese. Dacă pancreasul primește prea mult zahăr, funcția sa este afectată.  Și acest lucru, potrivit oamenilor de știință, duce la creșterea celulelor canceroase.

Alimentele și băuturile care îți fură energia: iată produsele pe care nu ar trebui să le consumi des

Provoacă senzația de foame. Pentru gustări, mulți aleg dulciuri, care, în opinia lor, saturează organismul. În primele minute după o astfel de gustare, foamea se potolește. Dar, după ceva mai mult timp, se face simțit cu o vigoare reînnoită. Zahărul nu scade nivelul hormonului responsabil pentru senzația de foame, ci mai degrabă crește producția acestuia. Astfel, pofta de mâncare crește, începe obezitatea.

Provoacă dependență. Când o persoană consumă zahăr, dopamina, așa-numitul hormon al plăcerii, se produce activ în corpul său. Cei care consumă des zahăr dezvoltă o dependență de acest produs. Așa se explică dependența de dulciuri.

Ai probleme cu digestia și tranzitul intestinal? Consumă ceaiuri din câteva plante medicinale

Crește valorile colesterolului. Dacă înainte oamenii de știință credeau că toate grăsimile saturate influențează  excesul de colesterol în corpul uman, acum, experții au ajuns la o altă concluzie. Zahărul este de vină pentru creșterea valorilor colesterolului, care provoacă dezvoltarea bolilor sistemului cardiovascular. Fructoza în cantități mari duce la acumularea  grăsimii pe organele interne.

Dacă nu veri să-ți faci rău, trebuie să reduci la minimum aportul de zahăr. Înlocuiește alimentele care conțin mult zahăr cu fructe sănătoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel