Mașina care își schimbă culoarea la o simplă apăsare de buton / video

Sursă foto: Captură Twitter
Sursă foto: Captură Twitter

O nouă tehnologie de schimbare a culorii a fost dezvăluită de unul din cei mai mari producători de automobile.

BMW a dezvăluit noua tehnologie de schimbare a culorii, permițând unei mașini întregi să-și schimbe culoarea ca și cum ar avea un strat de vopsea complet nou după apăsarea unui buton.

Tehnologia a fost demonstrată la Consumer Electronics Show (CES) pe BMW iX, o mașină complet electrică. Compania refuză să ofere detalii despre cum funcționează stratul de acoperire, iar tot ceea ce se știe e că este extrem de sensibil la temperatură.

Tehnologia a fost anunțată în decembrie, însă a generat și suspiciuni.

„Va fi prima demonstrație din istorie a unei tehnologii care schimbă culoarea exterioară a unui vehicul prin atingerea unui buton”, a declarat BMW înainte de CES, potrivit The Drive.

În cele două videoclipuri care au apărut până acum, mașina se schimbă de la alb la aproape negru, apoi o ondulație întunecată se mișcă pe partea laterală a mașinii din față în spate. Efectul este remarcabil de neted în comparație cu tehnologia similară care a fost afișată anterior și are un finisaj realist odată ce culoarea este complet schimbată.

Deși metoda exactă de schimbare a culorii este încă necunoscută, există teorii. Este posibil ca acesta să utilizeze materiale termocromice împreună cu încălzitoare miniaturale pentru a modifica temperatura sub material, modificând culoarea prezentată la exterior. Aceasta a fost folosită anterior pentru a crea o „piele artificială invizibilă” și are un efect similar cu cel văzut pe mașină. De asemenea, este una din explicațiile pentru care e atât de sensibilă la temperatură, scrie IFLScience.

Aproape un milion de maşini Mercedes Benz, rechemate în service

Anumite modele GLE/GLS, C-Class, E-Class, S-Class, E-Class, GLC, CLS şi G-Class cu motor diesel ar putea înregistra scurgeri şi, din această cauză, nu poate fi complet exclusă o creştere a temperaturii componentei, a informat producătorul de maşini premium.

Sunt afectate peste 800.000 de vehicule pe plan global, conforma informaţiilor publicaţiilor germane Bild şi Handelsblatt.

Reprezentanţii Mercedes-Benz nu au făcut declaraţii privind cifra exactă.

Mercedes, o subsidiară a Daimler, a subliniat că rechemarea la service fusese anunţată în noiembrie. Până când se vor face reparaţiile, "vehiculele afectate trebuie conduse cu atenţie, iar utilizarea ar trebui limitată la minumul necesar", a informat compania.

Înlocuirea componentelor afectate este programată să înceapă probabil la mijlocul lunii ianuarie, în funcţie de obţinerea softului relevant şi a disponibilităţii pieselor, a precizat Mercedes, conform Agerpres (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel