Aproape un milion de maşini Mercedes Benz, rechemate în service

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Sute de mii de maşini Mercedes Benz vor fi rechemate în service din cauza unor defecţiuni tehnice. 

Anumite modele GLE/GLS, C-Class, E-Class, S-Class, E-Class, GLC, CLS şi G-Class cu motor diesel ar putea înregistra scurgeri şi, din această cauză, nu poate fi complet exclusă o creştere a temperaturii componentei, a informat producătorul de maşini premium.

Sunt afectate peste 800.000 de vehicule pe plan global, conforma informaţiilor publicaţiilor germane Bild şi Handelsblatt.

Reprezentanţii Mercedes-Benz nu au făcut declaraţii privind cifra exactă.

Mercedes, o subsidiară a Daimler, a subliniat că rechemarea la service fusese anunţată în noiembrie. Până când se vor face reparaţiile, "vehiculele afectate trebuie conduse cu atenţie, iar utilizarea ar trebui limitată la minumul necesar", a informat compania.

Înlocuirea componentelor afectate este programată să înceapă probabil la mijlocul lunii ianuarie, în funcţie de obţinerea softului relevant şi a disponibilităţii pieselor, a precizat Mercedes, conform Agerpres.

Mercedes, un nou concept de maşină electrică 

Mercedes Benz a arătat publicului un nou concept de maşină electrică. De această dată, maşina se alimentează prin intermediul unor panouri solare montate pe plafon. 

Este vorba de modelul EQXX, despre care cei de la Mercedes spun că poate parcurge peste 900 km la o încărcare completă. Panourile solare montate pe plafon asigură energia suplimentară pentru aer condiţionat şi lumini, în timp ce scaunele sunt confecţionate dintr-un material asemănător cu pielea. 

Cu toate astea, distanţa estimată pe care o parcurge maşina când este complet încărcată se datorează unor simulări pe calculator, pentru că ea nu a fost condusă pe atâţia kilometri. Dacă cei de la Mercedes au, totuşi, dreptate, aceasta este cea mai mare distanţă pe care o poate parcurge o maşină electrică. Un test pe şosea va fi efectuat în această primăvară, mai transmit cei de la Mercedes. 

⁠Mercedes, tehnologie care dezumflă roţile în caz de urgenţă

Compania Mercedes vrea să breveteze o nouă tehnologie, care să dezumfle roţile maşinilor în caz de urgenţă. În acest context, Titi Aur a explicat pentru DC NEWS care este presiunea corectă în anvelope pentru a rula în condiţii de siguranţă. 

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel