Martin Schulz l-ar putea înlocui pe Manuel Barroso la președinția CE

martin
martin

Jose Manuel Barroso va părăsi președinția Comisiei Europene în 2014.  Într-un moment în care economia UE reușește cu greu să se mențină pe linia de plutire și să facă față crizei, iar partidele extremiste își consolidează pozițiile, alegerile eurparlamentare de anul viitor ar trebui să devină un pas crucial pentru viitorul UE, scrie Le Huffington Post.

Populația UE nu are de ce să se plângș: alegerile europene programate pentru mai 2014 se anunță mai mult decât interesante. Conform Tratatului de la Lisabona, președintele Comisiei Europene trebuie să urmeze linia politică a partidului care a câștigat alegerile.

În momentul de față, numai Aliața progresistă a socialiștilor și democraților pare dispusă să demareze o dezbatere legată de candidaturile la succesiunea lui Barroso. Principalul favorti este actualul speaker al Parlamentului European, Martin Schulz: cu o vastă experientă de muncă în structurile UE, acțiunile lui sunt rareori criticate. În plus, el este exponentul celui mai populat stat al UE. În fața lui Schulz, șansele altor pretendenți la șefia executivului european – comisarul Margot Wallstrom, fostul premier spaniol, Jose Luis Zapateroe și fostul șef al diplomației britanice, David Miliband – nu sunt prea convingatoare, mai scrie publicația franceză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel