Kaspersky: Jucătorii online, prada hackerilor

Gaming-ul online a devenit rapid o industrie extrem de profitabilă, iar jucătorii îşi lasă frecvent conturile online vulnerabile la tentative de atac şi pun în pericol progresele pe care le-au făcut, datele personale şi, posibil, banii, potrivit unei cercetări realizate de Kaspersky Lab.

Peste jumătate (53%) dintre respondenţi practică jocuri online în mod regulat, o valoare ce creşte la 64% pentru persoanele cu vârste cuprinse între 25 - 34 de ani şi la 67% la cele între 16 - 24 de ani. Aceste cifre pot genera un potenţial câştig şi pentru infractorii cibernetici, din moment ce conturile de gaming sparte pot fi vândute pe piaţa neagră. 

„În ciuda ameninţărilor, jucătorii îşi lasă frecvent conturile online vulnerabile la tentative de atac şi pun în pericol progresele pe care le-au făcut, datele personale şi, posibil, banii. Se estimează că audienţa globală de gaming de pe platforme online, precum Steam, PlayStation Network şi Xbox live este cuprinsă între 2,2 milioane şi 2,6 milioane şi continuă să crească. Acest lucru transformă industria într-o ţintă clară pentru infractorii cibernetici care caută să creeze disfuncţionalităţi în operaţiunile online şi să câştige accesul la date, precum parolele sau informaţiile despre cardurile bancare, după cum indică recentele atacuri asupra platformelor Xbox şi PlayStation", afirmă specialiştii Kaspersky Lab. 

Dintre cei care au avut de-a face cu un atac sau cu o tentativă de atac asupra conturilor online, 16% şi-au identificat conturile de gaming ca ţintă, o valoare care creşte la 21% în rândul bărbaţilor. Şi, ţinând cont de faptul că 55% dintre oameni nu pot să-şi recupereze uşor detaliile conturilor de gaming odată ce le pierd, neplăcerea care însoţeşte aceste atacuri este amplificată semnificativ. 

Victimele pot să îşi piardă cu uşurinţă accesul la e-mail și social media

În plus, ţinând cont că multe profiluri online sunt conectate, victimele pot să îşi piardă cu uşurinţă accesul la diferite conturi - precum cel de e-mail sau de social media. Dacă pentru jucătorii amatori este neplăcut, cei profesionişti pot fi şi mai serios afectaţi, inclusiv prin pierderea unor potenţiale venituri. 

„Având la dispoziţie o comoară cu informaţii personale disponibile online, infractorii cibernetici au mai multe ocazii ca oricând să pună mâna pe datele personale ale utilizatorului, cu scopul de a le vinde pe piaţa neagră digitală. Jucătorii online - atât amatori, cât şi profesionişti - sunt, pe bună dreptate, îngrijoraţi de faptul că le-ar putea fi sparte conturile sau ar putea rămâne fără acces la ele, dacă îşi uită parolele. Aceasta este dilema cu care utilizatorii se confruntă zi de zi, iar mulţi aleg fie opţiunea mai puţin sigură de a folosi aceeaşi parolă pentru toate conturile lor, fie parole simple care sunt uşor de ghicit pentru infractori. Însă, doar prin măsuri de precauţie corespunzătoare şi prin folosirea unor parole puternice şi unice utilizatorii vor putea fi siguri că au conturile protejate", precizează Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab. 

Pentru a ajuta jucătorii să îşi protejeze conturile online, mai multe produse Kaspersky Lab includ soluţii de management de parole, precum Kaspersky Password Manager, din Kaspersky Total Security. Cu ajutorul ei sunt stocate toate parolele utilizatorului într-un safe digital sigur, iar accesul în cont este facil de pe PC-uri, Mac-uri şi smartphone-uri. Un generator automat de parole preia sarcina dificilă de a crea parole puternice, în timp ce utilizatorii trebuie să îşi amintească doar o singură parolă principală pentru a-şi accesa toate conturile online, ceea ce este mult mai uşor. 
 
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel