În anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două / update

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educației a transmis o informare de ultimă oră.

„În continuarea demersurilor de a adapta activitățile de final de an școlar la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022.

Precizăm că modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică vizează următoarele:

În anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două. 

În anul școlar 2022-2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală. 

Reiterăm faptul că Ministerul Educației comunică permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București pentru a identifica cele mai bune soluții de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal”, a transmis Ministerul Educației.

 

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a spus că în cazul în care greva va continua, probele de testare a competenţelor de la Bacalaureat ar putea fi echivalate cu notele de la clasă obţinute la acele materii.

 

VEZI ȘI: Vasile Bănescu: O țară în care profesorii sunt subsalarizați este o țară care se autosabotează - https://www.dcnews.ro/vasile-banescu-o-tara-in-care-profesorii-sunt-subsalarizati-este-o-tara-care-se-autosaboteaza_918784.html

 

 

VEZI ȘI: Chirieac, răspuns pentru Badea în scandalul cu salariile profesorilor - https://www.dcnews.ro/chirieac-raspuns-pentru-badea-in-scandalul-cu-salariile-profesorilor_918688.html

 

 

„Ministerul Educației a centralizat constant informații statistice privind personalul din învățământul preuniversitar care a participat la protestul declanșat în data de 22 mai 2023.

Conform datelor primite de la inspectoratele școlare județene/al Municipiului București, situația, la nivel național, după adoptarea Ordonanței de Urgență 53/2023, se prezintă astfel:

În perioada 31 mai - 6 iunie, procentul cadrelor didactice care se află în grevă a scăzut cu 4,78 și, la nivel general, cu 5,26 (personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic).

Față de datele primite în 31 mai, astăzi, 6 iunie, se constată că numărul cadrelor didactice care continuă greva a scăzut în toate județele, cu excepția județului Covasna (+1,1%). 

La nivel general, cei mai mulți angajați din sistemul preuniversitar și-au reluat activitatea în județele: Vâlcea (12,6%), Ialomița (11,8%), Teleorman (11%), Botoșani (10,3%), București (9%), Buzău (8%).

În perioada 31 mai - 6 iunie, și-au reluat activitatea aproximativ 15.000 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar, din care aproximativ 10.000 de cadre didactice. 

La nivel național, conform raportărilor primite de la inspectoratele școlare județene/al Municipiului București, în 1.007 unități de învățământ procentul cadrelor didactice de participare la grevă este 0 (cu 168 de unități mai mult decât în 31 mai), iar în 233 de unități participă întregul personal didactic (cu 42 de unități de învățământ mai puțin față de 31 mai). 

Precizăm că niciun județ nu a raportat o participare la grevă a personalului din învățământul preuniversitar de 100%.

Datele prezentate sunt cele transmise de inspectoratele școlare județene/al Municipiului București. Situația este dinamică, fiind monitorizată în permanență. 

Referitor la întâlnirea desfășurată astăzi, 6 iunie, între reprezentanții Ministerului Educației, ai elevilor, ai părinților și ai sindicatelor reprezentative din învățământul preuniversitar, respectiv Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, vă comunicăm faptul că toți cei prezenți au agreat că, în acest moment, nu se impune modificarea datelor de desfășurare a probelor examenelor naționale”, a mai transmis Ministerul Educației.

 

„Referitor la Informarea de presă transmisă mai sus ce conține informații statistice privind procente ale întregului personal/ ale cadrelor didactice care continuă protestul declanșat în data de 22 mai 2023 sau și-au reluat activitatea, facem următoarele precizări: 

Datele făcute publice astăzi de Ministerul Educației au rezultat din centralizările primite de la nivelul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în urma raportărilor unităților de învățământ.

Procentele comunicate de Ministerului Educației astăzi, 6 iunie, sunt calculate prin raportare la totalul personalului, respectiv la totalul personalului didactic din învățământul preuniversitar, nu la numărul total al membrilor de sindicat.

Ministerul Educației a solicitat și a centralizat, în această perioadă, informații statistice privind întregul personal din unitățile de învățământ, pentru o imagine de ansamblu asupra dinamicii din sistem, în contextul protestului personalului din unitățile de învățământ preuniversitar”, a mai transmis Ministerul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel