Franţa vrea ca în clădirile guvernamentale temperatura limită să fie de 19 grade, iar consumul de apă caldă să fie diminuat

Franţa vrea ca în clădirile guvernamentale temperatura limită să fie de 19 grade, iar consumul de apă caldă să fie diminuat - Foto Pexels
Franţa vrea ca în clădirile guvernamentale temperatura limită să fie de 19 grade, iar consumul de apă caldă să fie diminuat - Foto Pexels

Tot mai multe ţări europene se pregătesc pentru iarnă nu doar cu stocarea unor cantităţi de gaze naturale mai mari decât în sezonul rece trecut, dar şi cu planuri de economisire a energiei, pentru a fi sigure că nu vor exista întreruperi în alimentare.

Franţa îşi propune să reducă cu 10 procente consumul de energie până în 2024, urmând, ca de exemplu, în clădirile guvernamentale temperatura limită să fie de 19 grade, iar consumul de apă caldă să fie diminuat.

De mâine, Guvernul de la Paris va lansa o campanie de informare în mass-media şi pe internet pentru a convinge populaţia să facă economie de energie, spune ministrul tranziţiei ecologice, Agnès Pannier-Runacher.

Campania va consta în difuzarea unui spot publicitar de 30 de secunde şi a cinci video scurte, care vor ilustra gesturile de economisire. Pentru a ajunge la cât mai mulţi francezi, ele vor fi difuzate în toate media: presă, radio, televiziune, reţelele de socializare până în februarie 2023, a mai zis Agnès Pannier-Runacher, conform Rador.

Citește și - Germania îşi invită populaţia la austeritate energetică: Ajută țara să devină mai puţin dependentă faţă de importurile ruseşti

Guvernul german a lansat în luna iunie 2022 o campanie de promovare a economiei de energie la nivel naţional, prin care încearcă să-şi determine cei circa 80 de milioane de cetăţeni să economisească energia atât acasă cât şi la locul de muncă, pentru a combate creşterea preţurilor şi schimbările climatice, relatează agenţiile AFP şi EFE. 

Cel care economiseşte energie ajută Germania să devină mai puţin dependentă faţă de importurile ruseşti şi pune o piatră la construcţia edificiului pentru climă, a spus ministrul german al economiei şi climei, ecologistul Robert Habeck, care a prezentat iniţiativa denumită 80 de milioane, uniţi în schimbarea energetică.

O campanie cu afişe publice, destinată atât industriei şi mediului de afaceri cât şi populaţiei, va fi lansată pentru a încuraja anumite obiceiuri, precum utilizarea transportului public în locul maşinii personale sau reducerea folosirii aparatelor de climatizare.

Ministerul german al Economiei doreşte să fie un model în acest sens, promiţând că vara va porni aparatele de aer condiţionat numai după ce temperatura depăşeşte 26 de grade Celsius, iar în timpul iernii va reduce încălzirea. Campania, la care au fost raliate de asemenea marile organizaţii sindicale şi patronale germane, include şi crearea unui site dedicat şi a unei linii telefonice unde vor fi oferite sfaturi despre modalităţile de reducere a consumului de energie. Vezi știrea aici!

Citește și - Vânzarea maşinilor pe benzină şi motorină va fi interzisă în UE. Din 2035 vom conduce doar vehicule electrice

Parlamentul European a luat o nouă decizie în ceea ce privește vânzarea mașinilor pe benzină și motorină.

Piața auto va avea de suferit din cauza unei decizii pe care Parlamentul European a luat-o în urmă cu ceva timp. Atât mașinile diesel, cât și cele pe benzină vor fi eliminate treptat.Propunerea Comisiei Europene fost aprobată în urma unor îndelungi discuții, iar atât conducătorii auto cât și fabricanții de autovehicule vor fi nevoiți să se conformeze.

Vânzarea mașinilor pe motorină și benzină, interzisă

Decizia ar trebui să intre în vigoare începând cu 2035, când producătorii și șoferii vor fi nevoiți să renunțe la autovehicule. Motivul care stă în spatele acestei prevederi este reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă. Deputații europeni sunt de părere că ar trebui construite și comercializate mult mai multe autovehicule care să nu mai afecteze clima din toată Europa. Schimbările climatice i-au făcut pe cei de la conducere să caute cât mai multe soluții pentru a evita o catastrofă. Încălzirea globală este un subiect foarte discutat în ultima vreme, tocmai de aceea se încearcă pe cât posibil găsirea unor soluții pentru fiecare problemă. Până în 2035 se presupune că producătorii au suficient timp pentru a construi mașini mici, precum și autovehicule comerciale, care să aibă 0 emisii de CO2. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel