FOTO: Noua mașină concept Audi se lungește și devină autonomă

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Audi a venit cu un concept interesant pentru mașinile sale din viitor.

Cea mai nouă mașină concept a producătorului auto Audi, numită Skysphere, se va conduce singură, spune compania. Conform CNN, cea mai importantă caracteristică a futuristei mașini este că atunci când se comută între modul autonom și modul manual, șasiul autoturismului se extinde cu 25 centimetri de la un cap la celălalt.

Lunga parte frontală a Skysphere se extinde în față, iar volanul și pedalele dispar din peisaj. Întreaga parte a bordului din partea șoferului, un display uriaș și schimbătorul de viteză se retrag și ele, creând un spațiu mai confortabil în care șoferul se poate relaxa. Totul este posibil datorită unui motor care se află în spatele scaunelor.

Cum acționează cele două moduri pe care le oferă Audi Skysphere?

Când este în modul autonom, mașina este făcută pentru turism. Distanța dintre osiile autoturismului se lungește, asigurând o senzație de stabilitate mai mare pe autostradă. Fără volan și pedale, șoferul se poate întinde, relaxa și bucura de peisaj.

Când este în modul manual, pentru șoferii care vor să conducă, autoturismul se transformă într-o mașină sport. Distanța dintre osii se micșorează și oferă o senzație mai sport șoferului. Mașina se lasă la propriu datorită suspensiilor ajustabile.

Unii oameni nu vor ca șofatul să dispară

Problema fundamentală pe care o identifică pasionații din industria auto este cea a plăcerii condusului. Chiar dacă mașinile care se conduc singure poate sunt mai sigure și mai convenabile, unii iubesc să șofeze. Astfel, Audi vrea să ofere ce e mai bun din fiecare, într-o mașină „compromis”.

„Suntem convinși că șofatul este o experiență minunată și vrem să o oferim și în viitor”, a transmis șeful brandului Audi, Henrik Wenders.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel